MENU
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Благовіщення Пресвятої Богородиці.
18:39
Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Радуйся Благодатная Господь з Тобою Благословенна Ти між жінками .» /Лк.1.28/. Такими словами привітав Архангел Гавриіл Пресвяту Діву Марію, закликаючи її до радості. Тому , що Господь послав його благовістити Богородиці про народження від Неї Спасителя світу.

  Ця вістка радісна тому , що для нас зійшов на землю син Божий. Він учинив усе потрібне для нашого спасіння. Творець світу для нас, за гріх позбавлених раю, створив вічне блаженство на небі - такі знання мають бути найрадіснішими для кожної християнської душі. Тому заклик Архангела до Діви Марії - « Радуйся !» можна і треба вбачати , як заклик до всіх нас. Адже Матір - Церква закликає небо і землю і все творіння радіти в цей великий і світлий празник.

     З того часу , як Пресвята Діва Марія почула та прийняла від Архангела Гавриіла « благу звістку », Вона з тих пір і отримала прославлення та почитання всього світу. Ще при житті Діви Марії стали збуватися пророчі слова сказані ж Нею : « з цього часу почитатимуть мене всі народи ». Та й до цього часу ми бачимо , що збулися наперед сказані слова Пресвятої Марії, бо почитають її усі народи. Знатні і прості, багаті та бідні - всі віддають їй шану та честь. У своїх молитвах ми звертаємося до Неї за підтримкою та покровом. Постійно Пресвята Діва ходатайствує за нас, коли ми потрапляємо в біди , негаразди чи печалі. Вона допомагає нам та прикликає милосердя Сина свого і Бога нашого до нас недостойних. Просить Вона у свого Сина милості, заступничества та покровительства до нас непокірних рабів. Знаючи наші немочі , Вона посилає своє милосердя до наших найменших прохань. Матір Божа особливо близька людям нещасним, сиротам, хворим, гонимим. Якщо пригадати історію Церкви, та придивитись до життя віруючих людей в минулому, то перед нами в повному обсязі явиться картина благодіянь та чудес створених Божою Матір'ю для людей.

Церква в свою чергу за ці помочі і прославляє та величає Пречисту Діву багатьма складеними в Її честь духовними піснеспівами та молитвами. Ми всі знаємо , що швидкого та вірного помічника після Бога ми не маємо крім Богородиці. Вона як Матір Бога більше за всіх святих і всіх Ангелів має близькість із Богом, а так як є Матір'ю всього християнського світу, Вона більше від всіх святих посилає своїм дітям поміч. Тому і Свята Церква називає Матір Божу нашою Ходатаіцею і Заступницею перед Сином Своїм і Богом нашим Ісусом Христом. Церква постійно закликає нас безперестанку звертатись з молитвою до Пресвятої Діви.

       Може, у когось із Вас виникне запитання : для чого потрібно звертатись до Богородиці, коли Христос Спаситель Наш викупив нас від гріха і приймає молитви звернення наші Сам ? Так, звичайно, ми віруючі християни маємо можливість звернення до Господа, але тільки в тому випадку, коли совість наша чиста, не забруднена гріхами. А хто похвалиться, що має чисте серце ? Хто скаже чи подумає сказати , що не після однієї ісповіді ми знову прогнівляєм свого Іскупителя, порушуючи його заповіді. Ми грішимо кожен день, годину, хвилину. Це може підказати нам наша совість, якщо вона не спить. Горе нам ! Якими різними та багатьма гріхами встелене наше життя. Все життя наше являє собою цілий ряд порушень перед Творцем. Скільки нечистого в наших думках, скільки пустослів'я на нашому язиці ! Скільки лукавства в наших ділах бачить Син Божий ? Бачить і терпить, тому, що Він долготерпеливий.

     Отже, знаючи милість Божої Матінки, ми усі будемо дорожити любов'ю Її до нас, водночас, нашої до Неї. Будемо оберігати себе в чистоті від всякого беззаконня та порока і з глибокою вірою почитати Сина Її , Господа нашого Тсуса Христа, так як почитали його наші предки. Будемо завжди прикликати Матір Божу для заступничества та покровительства всього християнського світу. Біда чи скорб душевна приходить до нас - поспішімо в цей час швидше на молитву до Владичиці. Гріхи чи гріховні привички мучать нас - прибіжімо знову до Споручниці нашого спасіння. Горе , чи печаль, чи хвороба приходять до нас - згадаймо Преблагословенну Діву, яка стояла при Хресті Сина Свого, звернімо до Неї молитовне звернення і будьмо впевнені, що для Діви Марії зрозуміла наша скорбота. Вона бачить нашу біду, Вона пошле милість і зігріє своєю Материнською любов'ю наболівшу нашу душу та врятує нас від небезпеки.

   « К кому возопию , Владьічице, к кому прибегну в горести моей, аще не к Тебе , Царице Небесная ! Тьі нам помози. На Тебя надеемся и Тобою хвалимся твои бо есми рабьі да не постьідимся ».

Підготував настоятель Свято - Михайлівського храму с. Буща священник Василь Кудрик .

Переглядів: 704 | Додав: Aleksandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz