MENU
Головна » 2012 » Червень » 7 » Бережімо чистоту душі
16:49
Бережімо чистоту душі
 
Українці здавна були людьми високоморальними, високодуховними, віруючими в Бога. Але зараз, на жаль, відбуваються разючі зміни в моральності сучасного українця.
Як можна виховати високоморальну людину, коли з телеекрану на нас виливається море бруду? Нецензурна лайка, постельні сцени, без яких не обходиться майже жоден фільм. Чому зараз читачам пропагуються «модні» сучасні автори, книги яких написані молодіжним сленгом, а то і відкритим матом. Що доброго може вирости з дитини, яка читає такі книги? Ви скажете: «Свобода слова. Кожен має право висловити свою думку і користуватися будь-якою інформацією». А хто питав нас, чи потрібна нам така «свобода слова»? Я думаю, що нецензурщина не має ніякого відношення до справжньої «свободи слова».
Кому і для чого потрібно руйнувати менталітет українського народу? Для чого нам насаджують чужі свята такі, як « хелоуін»? Що доброго можуть взяти для себе молоді люди, які переодягаються нечистою силою і бігають по вулицях із гарбузами? Невже в нас немає своїх свят, які дають радість для душі, навчають доброті, людяності, вірі в Бога?Нещодавно в Мізочі на території церкви Різдва Пресвятої Богородиці відбувся «Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиння». На зїзді були молоді люди та священники Здолбунівщини. Була розроблена цікава програма на цілий день. Молодь на рівних спілкувалася із священниками. Тут були бесіди на цікаві теми, спортивні змагання та інтелектуальні конкурси, гумористичні сценки, в яких брали участь молодіжні команди на чолі із священниками. Переможці конкурсів отримали призи.
Присутні уважно слухали завідуючу Мізоцької бібліотеки, яка розповіла про Мізоч та його історію, роздивлялися давні та сучасні світлини Мізоча і мізочан.
Вранці та ввечері присутні були в Храмі на богослужіннях.
А на закінчення – всі отримали «Сертифікат учасника Першого регіонального зїзду молоді Здолбунівського благочиння» від Благочинного Здолбунівського району Карпюка Олександра.
Повірте, протягом всього дня нікому з присутніх не було нудно чи нецікаво. Варто було побачити, як світилися очі цих молодих людей, які всі були задоволені цим святом для душі і розуму. Чому б не взяти приклад із такого доброго діла і іншим? Давайте згадаємо, що ми Українці з великої літери – з чистою совістю та доброю душею.
Завідуюча Мізоцькою міською публічно-шкільною бібліотекою-філією №2 Пальчевська Оксана Василівна
Переглядів: 936 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 41 2 »
avatar
0
1 vdv • 23:47, 08.06.2012
Уважаемая не Оксано, а Ксения Васильевна, объясните, пожалуйста, что значит: " Давайте згадаємо, що ми Українці з великої літери – з чистою совістю та доброю душею.", как я и мои дети можем это вспомнить если мы русские. Это вы принципиально написали только для украинцев или для всех православных, не зависимо от национальности.
avatar
1
2 pruxod • 08:00, 09.06.2012
От чого не було на з’їзді - так це образ і принижень. Всі сприймали один одного такими, як є. І я впевнений, що автор статті теж не хотіла нікого образити. Всім нам потрібно згадати, що ми люди Божі, які, на жаль, інколи втрачають щось важливе, що наближає нас до Бога!
"Где просто - там ангелов со сто, а где мудрено - там ни одного"!
1-1 2-2
avatar

Сайт створено у системі uCoz