MENU
Головна » Архів матеріалів

У Руській Православній Церкві напередодні «дня трьох вісімок» (08.08.08) застерегли від того, щоб наділяти те чи інше сполучення чисел надприродними властивостями.

«Християнство принципово відкидає магізм, віру в те, що якісь цифри самі по собі можуть негативно або позитивно вплинути на життя людини», - заявив «Інтерфакс-Релігія» у четвер, 7 серпня, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Руської Православної Церкви протоієрей Всеволод Чаплін.

За його словами, не потрібно боятися «ні трьох шісток, ні трьох сімок, ні трьох вісімок». «Точно так само не варто покладати особливу надію на те, що збіг трьох однакових цифр принесе успіх і щастя», - додав він.

Заступник голови ВЗЦЗ зазначив, що «людина повинна сама свідомо зробити вибір на користь Бога, добра і правди й бути вірною цьому вибору впродовж усього життя». «І сам ... Читати далі »

Переглядів: 966 | Додав: pruxod | Дата: 08.08.2008 | Коментарі (0)

Як і повідомлялося раніше в с. Онишківці Дубнівського району 7 серпня відбувся Другий дитячий єпархіальний співочий фестиваль "Онишківці - 2008".

 

Здолбунівське благочиння представляли хори Недільних шкіл м. Здолбунів, смт. Мізоч, с. Дермань (монастир), с. Білашів.

 

... Читати далі »

Переглядів: 3053 | Додав: pruxod | Дата: 08.08.2008 | Коментарі (1)

66-летняя жительница Киева совершила ритуальное убийство, жертвой которого стал ее девятилетний внук. Она ударила мальчика утюгом, а завершила злодеяние с помощью петли из веревки, пишет в четверг украинский выпуск газеты "Комсомольская правда". Затем женщина взяла внука на руки и понесла в гостиную, где заранее приготовила все необходимое: свечи и подаренную членами секты "Свидетели Иеговы" брошюру с "молитвой для вхождения в рай". Соседи рассказали, что накануне убийства внука она все время говорила о религии и грядущем конце света. "Свидетели Иеговы" убедили женщину, что в 2014 году Господь якобы сойдет на землю и воскресит умерших, после чего все праведники отправятся в рай и возьмут с собой детей. По факту случившегося прокуратура Киева возбудила уголовное дело. Была проведена судебно-психиатрическая экспертиза, которая признала убийцу невменяемой. "Я была в шоке, поэтому плохо помню похороны. Если бы не вера в Бога, сошла бы с ума", - призналась 36-летняя мать мальчика Елена Поно ... Читати далі »
Переглядів: 989 | Додав: pruxod | Дата: 07.08.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні 7 серпня - Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.
В рамках святкування 1020-ліття Хрещення Русі цього дня в с. Онишківці Дубнівського благочиння на джерелі прведної Анни відбудеться святкове богослужіння та Другий дитячий єпархіальний співочий фестиваль "Онишківці - 2008". Здолбунівське благочиння представлятимуть Недільні школи м. Здолбунів, смт. Мізоч, с. Дермань (монастир), с. Білашів.
Репортаж про святкування буде вміщено на сайті "Православна Здолбунівщина" завтра, 8 серпня 2008 року
Переглядів: 1450 | Додав: pruxod | Дата: 07.08.2008 | Коментарі (0)

Тижневик «Коментарі», опитавши експертів, склав перелік десяти об'єктів історико-культурної спадщини України, які можуть повторити долю генуезької фортеці Чембало в Криму, де нещодавно через сильну зливу обвалилася частина її башти, тобто бути зруйнованими.

Видання інцидент з фортецею Чембало називає символом нехлюйського ставлення української влади до своєї багатющої історико-культурної спадщини. На реконструкцію й консервацію фортеці Чембало у 2004-2007 роках було витрачено 400 тис. грн. Основна частина цих коштів пішла на будівництво оглядового майданчика та сходів фортеці, на укріплення ж головної вежі фортеці грошей не вистачило.

Тижневик зазначає, що в Україні майже 60% пам'яток національного значення перебувають у незадовільному стані, а 10% - в аварійному, а державна опіка занехаяною інфраструктурою культурної спадщини зводиться до скромних фінансових ін'єкцій, надання ... Читати далі »

Переглядів: 945 | Додав: pruxod | Дата: 06.08.2008 | Коментарі (0)

Знаменна подія - ювілей Хрещення землі Руської святим рівноапостольним князем Володимиром - для всіх православних віруючих Рівненської єпархії не залишилася без уваги.

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, починаючи з 28 липня, тобто з дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, і до кінця вересня, у межах єпархії пройде відзначення цієї неоціненної події. Святкування включатиме святкові богослужіння в парафіях кожного з благочинь єпархії. На завершення святкування відбудеться фестиваль духовної пісні в місті Рівному.

Першим серед урочистостей було звершено богослужіння 2 серпня, в день пам'яті святого пророка Божого Іллі, в Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі. На запрошення владики Варфоломія розділити духовну радість цього дня до монастиря прибули шановані гості: архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська Пр ... Читати далі »

Переглядів: 910 | Додав: pruxod | Дата: 05.08.2008 | Коментарі (0)

В день Почаївської ікони Божої Матері, 5 серпня 2008 року, в селі Миротин Здолбунівського благочиння відбулось святкове богослужіння, яке очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк.
Після святкової Всеношної та Божественної Літургії було відслужено молебень з хресним ходом до місцевої каплички, збудованої на честь 2000-ліття Різдва Христового.
На святі крім священиків Здолбунівського благочиння були присутні священики Острозького і Гощанського благочинь і священик з Шепетівської єпархії.
Після молебню було виголошено уставне многоліття і благочинний звернувся з словом проповіді і привітання до присутніх. Настоятель храму, протоієрей Григорій Сірук дякував всім за спільну молитву і запросив гостей на святковий обід.
Фоторепортаж святкування в с. Миротин
 
< ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: pruxod | Дата: 05.08.2008 | Коментарі (0)

КИЕВ. Руководитель Сектора духовно-просветительских проектов УПЦ архимандрит Феодосий (Снигирев): «На юбилейных торжествах мы еще раз стали свидетелями вечного тезиса: «Не в силе Бог, а в правде»
 
– Отец Феодосий, окончились основные торжества в Киеве, приуроченные 1020-летию Крещения Руси. Каковы Ваши впечатления от прошедших мероприятий?

– Впечатления самые положительные. Сверх всяких ожиданий. Думаю, что уровень духовного подъема в церковном народе в эти дни для многих стал неожиданным и радостным откровением. А положительные последствия, так сказать, благие плоды юбилея, нам еще предстоит вкусить.

– Но ведь накануне приезда в Украину Святейших Патриархов Константинопольского Варфоломея и Московского и всея Руси Алексия, в воздухе стояло «напряжение», религиозными аналитиками предрекались самые неожиданные сценарии развития событий?

– Одни предрекали, другие готовили предрекаемое, но Господь распорядился по-дру ... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: pruxod | Дата: 04.08.2008 | Коментарі (0)

Додано ретро-фотографії у рубрику ФОТОАЛЬБОМ нашого сайту. Плануємо й надалі поповнювати фотоальбом подібними фотографіями. Будемо вдячні всім, хто може надати фотографії, що розповідають про життя парафій Здолбунівського благочиння в минулому.
Разом з тим запрошуємо до співпраці освітлення життя Здолбунівського благочиння всіх бажаючих і небайдужих. Чекаємо відгуків і пропозицій: karpyk@gmail.com
 
Переглядів: 1016 | Додав: pruxod | Дата: 04.08.2008 | Коментарі (0)

В интервью корреспонденту ForUm’a директор Киевского центра политических исследований и конфликтологии Михаил Погребинский дал оценку результатов празднования в Киеве 1020-летия крещения Киевской Руси.
 

- Как вы оцениваете результаты празднования в Киеве 1020-летия крещения Киевской Руси? Были ли сенсации в заявлениях патриархов?

- В целом я оцениваю это событие, как критический момент в новой украинской истории. Я думаю, что таких серьезных предпосылок нового раскола православия не было уже много лет. Поэтому то, что говорил Вселенский Патриарх, отчасти успокоило общество и снизило градус напряженности.

Специалисты не были уверены в том, что Вселенский Патриарх не скажет, что пора ... Читати далі »

Переглядів: 869 | Додав: pruxod | Дата: 03.08.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 99 100 101 102 103 »

Сайт створено у системі uCoz