MENU
Головна » 2009 » Листопад » 21 » 21 листопада - Архістратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безплотних + фото з святкування с. Буща
15:21
21 листопада - Архістратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безплотних + фото з святкування с. Буща
У цей день всі православні християни вшановують ангелів Божих, та найголовнішого серед них - Архистратига Божого Михаїла. Саме він очолов ангелів після падіння Денниці, перед цим скинувши злих демонів (ангелів, що зрадили Господа) з Неба. У кожного християнина є ангел-охоронець, до якого ми завжди повинні молитися і просити духовного й тілесного захисту і молитов перед Престолом Господнім, а особливо у цей день. Саме для молитви віруючі збираються цього дня у святих храмах.
У Здолбунівському благочинні цього дня чотири парафії святкують Престольні Празники. Тобто, їхні храми збудовані на честь Архистратига Божого Михаїла. Це парафії сіл Здовбиця, Мала Мощаниця, Миротин та Буща. У храмах цих парафій відбулися святкові соборні богослужіння.
У с. Буща богослужіння очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Після читання Євангелія о. Василій Ярошик (с. Білашів) проповідував на тему свята. Після Божественної Літургії було звершено хресний хід навколо храму і відслужено молебень. Благочинний також виголосив проповідь і слова вітання присутнім, а настоятель дякував всім присутнім на богослужінні і запросив священиків на святковий обід.
Потрібно відмітити, що храм у с. Буща збудовано на околиці села біля соснового лісу і тому від храму можна побачити красу Божого творіння - прекрасні вічнозелені сосни.
 
ФОТОРЕПОРТАЖ з богослужіння с. Буща:
 
Початок Божественної Літургії
 
Виймання частичок за здоров’я і упокій
 
Настоятель читає молитви
 
Протодиякон перед звершенням каждіння
 
Настоятель готує квіти для священиків
 
Благочинний виголошує відпуст
 
 
 
 
Хресний хід
 
Священики Юрій Линка (с. Дермань)
та Василій Начев (с. Мости) з іконою свята
 
Вигляд на сосновий ліс від храму
 
Окроплення святою водою
 
Настоятель дякує за спільну молитву
Переглядів: 1262 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz