MENU
Головна » 2009 » Квітень » 16 » Сім днів Почаївська Лавра святкуватиме ювілей повернення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері та обрітення мощей преподобного Іова
14:37
Сім днів Почаївська Лавра святкуватиме ювілей повернення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері та обрітення мощей преподобного Іова
 
На засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви в вівторок, 14 квітня, було затверджено план заходів, пов'язаних зі святкуванням 450-річчя принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері та 350-річчя обрітення нетлінних мощей преподобного Іова Почаївського. Ці дати відзначатимуться впродовж семи днів - з 31 липня по 6 серпня цього року.

Також Священний Синод затвердив представлений ескіз ювілейної відзнаки до 450-річчя принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері.

Згідно з програмою святкувань, у п'ятницю, 31 липня, о 7.00 паломників із Свято-Успенської Почаївської Лаври автобусом буде доставлено до села Вірля Житомирської області. Колись тут стояв замок графині Ганни Гойської - фундаторки Почаївського монастиря. У 1597 році вона передала почаївським ченцям ікону Божої Матері, подаровану їй грецьким митрополитом Неофітом. При цьому водночас подарувала монастиреві 200 гектарів орної землі та інші угіддя, з умовою, що монастир завжди буде залишатися православним. На старому замчиську тепер будується каплиця.

О 9.00 тут відбудеться молебень та акафіст перед Почаївською чудотворною іконою Божої Матері. Після молебня вирушить хресний хід до Почаєва.

У неділю, 2 серпня, за Божественною літургією в Почаївській Лаврі буде звершено панахиду за спочилими засновниками, настоятелями та благодійниками монастиря. Ввечері буде прочитано акафіст перед Цільбоносною Стопою Божої Матері.

У понеділок, 3 серпня, в Свято-Троїцькому соборі Лаври відбудеться конференція, присвячена Почаївській іконі - славі Волинської землі та «всего мира надежды и утешения», та преподобному Іову, ігумену Почаївському.

У вівторок, 4 серпня, о 14.00 буде освячено паникадило для Успенського собору Лаври.

У середу, 5 серпня, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершить урочисту Божественну літургію, після якої з Почаївською іконою Божої Матері пройде хресний хід.

Наступного дня, 6 серпня, буде освячено братський домовий храм на честь Новомучеників та сповідників землі нашої.

Також до ювілею планується видати спеціальні святкові книжки. Зокрема Біблію, «Житіє преподобного Іова в оповіданнях для дітей», «Акафістник» (з чотирма акафістами), «Історію Свято-Успенської Почаївської Лаври», «Закон Божий» (українською та російською мовами), «Путівник Свято-Успенської Почаївської Лаври», «Таємниці твоєї душі» (збірка повчальних оповідань для дітей), «Буквар» (українською та російською), а також диск з акафістом перед Почаївською чудотворною іконою Божої Матері.
 
Переглядів: 846 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz