MENU
Головна » 2009 » Квітень » 3 » Блаженніший Митрополит Володимир мав зустріч зі Святішим Патріархом Кирилом
07:20
Блаженніший Митрополит Володимир мав зустріч зі Святішим Патріархом Кирилом
В Чистому провулку відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. У складі делегації від України були присутні: заступник голови Секритаріату Президента Юрій Богуцький, Надзвичайний і Повноважний посол нашої держави в Росії Костянтин Грищенко, а також народні депутати.
Під час бесіди обговорювалася дата архіпастирського візиту Святішого Патріарха Кирила до України. Було погоджено, що він розпочнеться 27 липня поточного року, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та Державного свята - Дня Хрещення Русі.
За попередніми данними, 28 липня Святіший Патріарх Кирил звершить богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Окрім Києва він має намір відвідати Донбас, Крим та Західну Україну. Окрім цього Святіший Патріарх візьме участь в урочистостях з нагоди 450-річчя принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері та 350-річчя знайдення нетлінних мощей преподобного Іова Почаївського (Журнал №03 засідання Священного Синоду УПЦ 25 березня 2009 року).
Під час зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.
Предстоятель РПЦ зауважив, що візит матиме виключно архіпастирський характер, тому всі спекуляції, що можуть виникати з цього приводу, є недоречними. Як зауважив Святіший Патріарх Кирил, він летить не в чужу країну, ажде є Предстоятетем усієї Руської Православної Церкви. "Ми братні народи, в нас багато спільного, всіх нас об’єднує Церква, а різні лише паспорти", - сказав зокрема він.
Переглядів: 798 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz