MENU
Головна » 2009 » Березень » 23 » Уперше до столиці прибула частка мощей Мотрьони Московської
15:21
Уперше до столиці прибула частка мощей Мотрьони Московської
 
Кілька років тому, перебуваючи в гостях у московських друзів, уперше почула про цілительку святу Мотрьонушку. І в спеку, і в дощ до Свято-Покровського монастиря, що на Таганці, з'їжджаються віруючі з усіх усюд припасти до мощей святої Матінки, яка ще півстоліття тому жила серед нас і смиренно несла по життю свої скорботи і невиліковні хвороби. Із квітами в руках, з молитвами про когось близького, про щось найдорожче стоять тут по 5 - 6 годин.

І моляться, і вірять, і плачуть, і дякують блаженній Мотрьоні...

Стільки з того часу води утекло, стільки пережито, стільки забулося, зникло/ Уже й знайома в Москві не живе. Чогось згадали за кавою про цілющу силу ікони матінки Мотрьони.

Якось у знайомої з'явилася пухлина на нозі - болить, збільшується щодня, неможливо доторкнутися. До лікаря - каже: «Оперувати». Страх. На думку спало: не так давно подібне було в подруги, оперували, а через тиждень виявилося - рак. Купила квітів моя знайома, і пішла просити допомоги в Мотрьонушки. Навіть не помітила, як від тої пухлини тільки цяточка й лишилась.

Тихенько згадували, аж тут частку мощей цілительки і чудотвориці святої блаженної Мотрьони Московської з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира привезли до київського храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці - Десятинної церкви. Ще зранку коло невеличкої дерев'яної церкви в суботу, 21 березня, зібралися віруючі, які прийшли приклонитися до ікони.

Хтось просить здоров'я, щастя в родині, хтось - душевного спокою, примирення з близькими, навіть допомоги під час вступу до університету. Матінка Мотрьона допомагає всiм, хто з вiрою i надiєю, вiд усього серця звертається до неї. «Головне, щоб те, про що просимо, не нашкодило душі людини, - розповідає отець Тарасій, ієрей храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. - Як заповідається в Євангеліє: «По вірі вашій буде дано Вам».

Ділитися святинями вже стало традицією. Не всі можуть поїхати в іншу країну, аби припасти до ікон Святих. «Тому останнім часом ми часто просимо, щоб в наш храм привезли ікони чи мощі з інших церков, - додає отець Тарасій, - Так, позаторік перебували кровоточива ікона Спасителя, «Пряжевська» (Суджанська) ікона Божої Матері».

Пробуде ікона святої Мотрьони Московської та частка її мощей в Десятинній церкві до 26 квітня.

Православні віруючі припадають до ікони Блаженної, шепочуть матінці свою печаль, лишають записки з проханням, і йдуть з вірою і надією - Мотрьонушка допоможе. І в скількох ці надії збулися...Часто в шухляду разом із пожертвами віруючі опускають і записки з розповідями про Боже спасіння, яке вони отримали після молитов святій стариці.

Сьогодні всі знають про чудодійну силу святої, а от напередодні народження маленької Мотрьони її бідні батьки навіть подумували віддати дитину до притулку. Але якось уві сні мати Наталя побачила провісницький сон - на руку сіла біла птаха з людським обличчям і закритими очима. Коли з'явилася дівчинка, її очі теж були зімкнені, як у тієї птахи - вона була сліпою. Коли ж дівчинку хрестили на честь преподобної Мотрьони Константинопольської, над купелю піднявся легкий благоуханний димок. Родина Ніконових зрозуміла - то знак Божий.

Щоправда говорять іноді люди за своїм незнанням, нібито свята Мотрьона «виконує бажання». І просять у стариці, щоб приснився сон, в якому буде кохана людина, або навіть виграти мільйон у лотерею, отримати нову квартиру...Матрьоша, як старицю називали рідні, сама не спала, вже навіть і ходити не могла, та не «бажання» здійснювала, а людей рятувала від хвороб і весь час проводила в молитвах.

Приходили віруючі до стариці за сотні - тисячі кілометрів. Приводили до неї навіть біснуватих. Тоді матінка не спала, все молилась і повторювала, що тут потрібна особлива молитва, найсильніша - молитва батьків.

Ольга Мамона
 
Переглядів: 868 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz