MENU
Головна » 2008 » Листопад » 24 » Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій назвав причини та наслідки Голодомору
14:12
Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій назвав причини та наслідки Голодомору
 
 
У понеділок, 24 листопада, в інтерв'ю  видавництву «Інтерфакс-Релігія» митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, постійний член Синоду Української Православної Церкви підкреслив, що голодомор став покаранням за те, що люди повстали проти Бога. «Голодомор - це було напоумлення, утихомирення з боку Господа людської гордині, що повстала проти себе самої, проти буття людини. Ми одержали те, що заслужили», - заявив владика Онуфрій.

На думку ієрарха, «є такі сили, які намагаються зробити голодомор клином між Росією та Україною, мовляв, росіяни, пригнічували українців». «Але, я думаю, в Росії тоді від голодомору загинуло більше народу, ніж в Україні», - сказав митрополит.
Владика Онуфрій закликав віруючих не перетворювати поминання жертв голодомору в політичну акцію, а звернути увагу на його духовні причини.

«Можна багато сперечатися, шукати винних, але, якщо ми віруючі люди, ми повинні на це подивитися з погляду духовного. Ми знаємо, що відбулося з нашим суспільством після революції 1917 року, яке було повстання людей проти Бога. Як руйнували храми, знищували ікони, ображали православні святині. А Бог не б'є ціпком, Бог іншими способами повчає людей», - підкреслив митрополит Онуфрій.
За його словами, «ми сьогодні й завжди молимося за тих людей, які робили помилки в житті, це наші предки, ми просимо, щоб Бог їм пробачив». «Але цих людей не можна зводити в ранг праведників», - переконаний ієрарх.

 
Переглядів: 1126 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz