MENU
Головна » 2008 » Листопад » 21 » У Свято-Богоявленському соборі міста Острог замироточили три ікони
15:51
У Свято-Богоявленському соборі міста Острог замироточили три ікони
 
У Свято-Богоявленському соборі міста Острог (Рівненська обл.) протягом тижня по черзі почали мироточити одразу три ікони.

Наразі миро скапує в церковну посудину через кожні 5-10 хвилин. Священики мають намір помазувати ним парафіян, а місцеві вчені взяли таємничу рідину для проведення аналізу. Не виключають, що властивості незвичайного мира співпадуть з групою крові Ісуса Христа.

- Так, ми всі були збентежені, коли побачили, як з ніг Спасителя потекла рідина, схожа на кров, - відзначив церковний староста Іван Пилипчук. - Що це, звідки взялося, - ніхто не знає. Може, Господь посилає нашому храму свою благодать. Закликає через ці дивні знаки до більшої віри.

Першою замироточила ікона «Голгофа», на якій зображений Ісус, Іоан Богослов і Діва Марія. Маслянисті потоки починаються з місця зображення ніг Спасителя, де забито цвяхи. З того місця вони простягаються більш як на півметра. Ще одне чудотворне джерело виявили через три дні одна з парафіянок під час служби.

- Жінка прикладалася до вівтарної ікони Божої Матері з Богонемовлям на руках, - згадує Іван. - Вона навіть скрикнула від подиву, адже прямо перед її очами на зображенні вбрання Богородиці з'явилося відразу кілька маслянистих потоків.

Протягом всього дня краплі світло-коричневого миро почали з'являтися і на третій іконі з зображенням Хрещення Ісуса.

Священнослужителі стверджують, що цим трьом образам більше ста років. До собору їх привезли у 1905 році. За радянських часів храм закрили і облаштували будівлю під в музей, у якому протягом десятків років не звершувалися богослужіння, а розписи та ікони забілювали вапном. Первісну красу храму повернули тільки на початку 90-х. Сьогодні з кожним днем зростає кількість прочан, які приїжджають помолитися у святій обителі. Звершуючи молитви, віруючи очікують чудесних зцілень.
 
Переглядів: 899 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz