MENU
Головна » 2008 » Листопад » 17 » «Сто кроків у Небеса» визнаний кращим документальним фільмом на V Міжнародному благодійному кінофестивалі «Променистий янгол»
15:31
«Сто кроків у Небеса» визнаний кращим документальним фільмом на V Міжнародному благодійному кінофестивалі «Променистий янгол»
 
12 листопада в Москві завершився V Міжнародний благодійний кінофестиваль «Променистий янгол».
На ювілейному фестивалі в конкурсній програмі взяли участь більше 50 художніх і документальних кінострічок із Росії, України, Латвії, Грузії, Італії, Туреччини та інших країн Європи. Позаконкурсна програма включила в себе покази кращих дитячих художніх та анімаційних фільмів, а також кілька ретроспектив.

Гран-прі фестивалю одержав ігровий фільм «Притвор Янгола» російського режисера Миколи Дрейдена, виробництво «Студії «ЕН».

Кращим документальним фільмом визнано картину Дніпропетровської кінокомпанії «Лествиця» «Сто кроків у Небеса». Режисер - Ольга Волинська, сценарій - протоієрей Георгій Ханов. Музика до фільму написана заслуженим працівником культури України, композитором протоієреєм Ігорем Собком, який є продюсером цієї картини.

Фільм «Сто кроків у Небеса» був знятий у 2006 році та присвячений 10-річчю від дня мученицької смерті прикордонника Євгенія Родіонова. Виконання військового обов'язку, вірність Христу, сповідництво - ось основні теми цього фільму. Авторський колектив фільму прагнув показати, що людина є сильнішою за війну та навіть у немилосердно жорстоких умовах здатна не заплямувати душу зрадництвом. 100 днів провів Женя із трьома товаришами в чеченському полоні. В обмін на життя йому запропонували зняти православний хрест і прийняти іслам. Але Женя не міг зрадити віру, свою батьківщину та слово, яке дав матері. У день свого 19-річчя він прийняв мученицьку смерть - був обезголовлений. Його матері - Любові Родіоновій - довелося пройти довгий і важкий шлях, щоб знайти  й викупити в бойовиків тіло сина. У 2006 році фільм «Сто кроків у Небеса» був удостоєний Гран-прі ІV Міжнародного фестивалю військового кіно імені Ю.М. Озерова в Санкт-Петербурзі.

Слідом за Москвою Міжнародний благодійний кінофестиваль «Променистий ангел» пройде в Кронштадті у грудні цього року.

«Променистий ангел» є одним зі значимих проектів Національної програми «Духовно-моральна культура підростаючого покоління Росії» і проводиться з 2004 року. Девіз залишається незмінним - «Добре кіно повертається!». Мета кінофестивалю - демонстрація та популяризація фільмів, які сприяють моральному вихованню молоді, підвищенню її культурного рівня.

«Свято кінематографії» проводиться щорічно з благословення Патріарха Московського та всієї Русі Алексія II та є одним із проектів Національної програми «Духовно-моральна культура підростаючого покоління Росії», головою опікунської ради якої є дружина президента РФ Світлана Медведєва. До журі фестивалю увійшли знамениті режисери та сценаристи Європи: Петро Тодоровський, Світлана Дружиніна, Анатолій Мукасей, Массімо Каппеллі, Йован Маркович, Борис Галкін, Олена Циплакова та Олена Демидова.

Диякон Георгій Скубак
 
Переглядів: 791 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz