MENU
Головна » 2008 » Листопад » 10 » 10 листопада день пам’яті великомучениці Параскеви П’ятниці (III століття) та преподобного Іова, ігумена Почаївського (XVII століття)
17:45
10 листопада день пам’яті великомучениці Параскеви П’ятниці (III століття) та преподобного Іова, ігумена Почаївського (XVII століття)
 
Свята великомученице Параскево, моли Бога за нас!
„Я скинула твоїх богів іменем Господа мого Іісуса Христа. В храмі я звернулася до Нього з молитвою, а твої боги впали на землю і розсипалися", - так казала великомучениця Параскева правителю свого міста. Замість відповіді він наказав повісити її на стовбурі і стругати тіло залізними кігтями посеред міста. Свята зазнала ще багатьох страждань, поки не була усічена мечем. Благочестям та праведністю великомучениця Параскева просіяла серед язичників, безбоязно проповідуючи їм Бога Істинного.
 
 

Возложь на ся иго Христово от юности, преподобне отче Иове,
многолетне свято подвизался еси.
Тропар преподобному

Донині на вулицях Почаєва шумлять трьохсотлітні липи, які власноруч посадив преподобний Іов Почаївський, а дзеркально чиста вода з криниці, що викопав преподобний свідчить про працелюбність святого. Незадовго до своєї смерті, преподобний встиг обнести монастир захисною стіною. Коли через четверть століття після його смерті татари намагалися захопити велику Православну святиню, саме на цій стіні з'явилася Пресвята Богородиця, Яка покривала Лавру Своїм Омофором. Перед нею, в супроводі Ангелів, стояв преподобний Іов Почаївський, молячись про заступництво обителі.
 
 
ІНФОРМАЦІЯ ПРО СВЯТКУВАННЯ В СМТ. МІЗОЧ БУДЕ ПОМІЩЕНА ЗАВТРА
Переглядів: 906 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz