MENU
Головна » 2008 » Листопад » 5 » РІВНЕ. Блаженніший Володимир очолив урочистості з нагоди ювілею заснування духовного училища при Корецькому жіночому монастирі
09:09
РІВНЕ. Блаженніший Володимир очолив урочистості з нагоди ювілею заснування духовного училища при Корецькому жіночому монастирі
У день вшанування Казанської ікони Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Свято-Троїцький Корецький жіночий монастир, де взяв участь в урочистостях з нагоди 10-річчя відкриття Корецького регентсько-катехизаторського духовного училища.
Під час візиту Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому храмі обителі. Його Блаженству співслужили: архієпископи Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Рівненський і Острозький Варфоломій, Бориспільський Антоній, єпископи Шепетівський і Славутський Володимир, Переяслав-Хмельницький Олександр.
На святкуваннях також були присутні викладачі усіх духовних навчальних закладів Української Православної Церкви.
Після Літургії Первосвятитель відправив заупокійну літію біля могили попередньої настоятельки обителі ігумені Наталії (Ільчук), яка керувала монастирем з 1970 по 2006 рік.
Після богослужіння у теплому храмі на честь Різдва пророка Іоанна Предтечі відбувся святковий акт, присвячений ювілею заснування.
Офіційну частину вітальним словом відкрив Блаженніший Митрополит Володимир: «Нехай Господь укріпить вас у вашій благородній справі, у вашому навчанні, вихованні та нехай допоможе ще багато років виконувати цей священний обов’язок і, тим самим, наближати до Церкви наш народ. Вітаю матінку ігуменю, усіх «учащих і учащихся». Нехай з усіма вами завжди буде Боже благословення».
Архіпастир подарував духовному училищу образ Христа-Вседержителя.
Далі Блаженніший Владика відзначив церковними орденами керівницво та викладачів навчального закладу. Зокрема, ректор училища, протоієрей Олександр Опанасюк отримав орден Руської Православної Церкви преподобного Сергія Радонезького ІІІ-ступеню, інспектор училища протоієрей Іосиф Богатенко – орден РПЦ святителя Інокентія, митрополита Московського і Коломенського ІІІ-ступеню.
Орденами «1020-річчя Хрещення Київської Русі» були нагороджені: проректор училища монахиня Михаїла (Фурманець), секретар ради училища священик Роман Шкадь, а також інші викладачі та вихователі.
Після цього протоієрей Олександр Опанасюк та священик Роман Шкадь виступили з доповідями про роботу училища за весь час існування та за останній рік.
На згадку про святкування вихованки навчального закладу подарували Первосвятителю образ Казанської Божої Матері, виготовлений власноруч.
Після офіційної частини відбувся святковий концерт, на якому виступили учні духовної школи, хор Свято-Воскресенського кафедрального собору міста Рівне та інші творчі колективи.

Історична справка:

Регентсько-катехизаторське училище було відкрите у 1998 році і спочатку мало статус експерементальної Регентської школи.
31 травня 2001 року вона була перетворена в училище.
Корецьке училище готує кваліфікованих спеціалістів в області церковного хорового співу: регентів, уставщиків, хористів.
З 2006 року на базі закладу було відкрите відділення церковного крою та шиття.
За 10 років існування училища його закінчили 68 чоловік. Сьогодні ж тут здобувають освіту 39 учнів, а кількість викладачів становить 22 чоловіки.

orthodox.ua/прес-служба УПЦ
Переглядів: 1073 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz