MENU
Головна » 2010 » Лютий » 27 » Звернення Священного Синоду УПЦ до Президента України Віктора Януковича
12:44
Звернення Священного Синоду УПЦ до Президента України Віктора Януковича
Вельмишановний пане Президенте!
Маємо за честь привітати Вас з обранням та інавгурацією на посаду
Президента України.
«Хай буде з вами благодать, милість, мир від Бога Отця та Іісуса Христа, і Отчого, в істині і любові» (2 Іоанна 1; 3).
Господь звершив Свою святу волю через волевиявлення народу України, Десницею Господнею Ви поставлені на служіння багатомільйонному та батонаціональному народові України.
Знаємо Вас як людину віруючу і тому сподіваємося, що Ви будете гідним наступником справи святого рівноапостольного князя Володимира - Хрестителя Русі, святого благовірного князя Ярослава Мудрого - просвітителя будівничого Святої Софії, гетманів Петра Сагайдачного і Богдана Хмельницького - захисників Святого Православ'я та єдності нашого народу.
На наше глибоке переконання Президент України і всі рівні влади мають бути взірцем самовідданого служіння людям і державі.
Сподіваємося на плідний розвиток державно-церковних відносин у царині захисту суспільної моралі і виховання молоді на основі Божого Закону. Для цього вважаємо необхідним введення вивчення основ християнської етики, православної культури і Закону Божого в учбових закладах усіх рівнів від дитячого садочку до найпрестижнішого університету.
Сферою спільної опіки Держави і Церкви мають стати ті верстви населення, які потребують соціального захисту і духовної підтримки. Діти, які позбавлені батьківської любові, та літні люди, які залишилися без підтримки, мають бути забезпечені не тільки матеріально, але й відчути тепло молитви і добрих сердець християнських волонтерів та сестер милосердя.
Люди в закладах пенітенціарної системи не мають лишатися без духовного окормлення, яке може стати першим кроком до виправлення та повернення до повноцінного життя.
Українське військо потребує впровадження служби військових священиків задля того, щоб військовослужбовці виховувалися в дусі шсправжнього патріотизму, любові до Бога та земної Вітчизни.
Церква сподівається, що Держава буде всіляко підтримувати розвиток духовно-просвітницьких інформаційних проектів на телебаченні, радіо та ЗМІ задля духовного відродження та виховання наступних поколінь.
Церква і Держава мають і надалі спільно працювати над збереженням культурної та духовної спадщини нашого народу, його історичних пам'яток, і не заперечує необхідності існування музеїв-заповідників, галерей, запасників та книгосховищ, але впевнена, що церковні цінності і пам'ятки, що були відібрані у віруючих богоборчою владою, мають бути повернуті у власність справжніх господарів.
Задля того, щоб Церква могла забезпечувати власне буття, відроджувати у повноті соціальне служіння та допомагати людям, сподіваємося на продовження процесу повернення церковного майна задля відродження економічної діяльності Церкви.
Шановний пане Президенте! На Вас очікує велика місія консолідації україського суспільства, єднання нашого народу на основі наших традицій і християнських чеснот, взаємного прощення, допомоги і жертовного служіння ближньму. Зі свого боку Українська Православна Церква буде прикладати зусиль щодо зцілення рани розколу на тілі українського Православ'я в дусі канонічного устрою Церкви.
Українська Православна Церква молиться щоб Господь дарував Вам мудрість і сили, надійних і вірних помічників.
Прикликаємо Боже благословення на Вас та молимося за Богом за Богом бережену державу нашу, її владу та воїнство. Нехай під час Вашого Президентства в повноті збудуться літургійні слова, якими Церква молиться Богу за Вас і за все керівництво держави: «Дай їм, Господи, мирне правління, да і ми в спокої їх житимемо тихим і мирним життям в усякому благочесті і чистоті».
Від імені Священного Синоду Української Православної Церкви
†МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
 
http://pruxod.ucoz.ua/
Переглядів: 631 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz