MENU
Головна » 2011 » Серпень » 24 » Зустріч святих мощей + фото
15:38
Зустріч святих мощей + фото
 
В неділю другу по П'ятидесятниці наша Церква святкувала пам’ять всіх святих в землях Русі просіявших. Всіх тих преподобних отців наших, тих святителів, які утверджували православ’я, нашу віру та благочест, тих святих, які часто вдавали себе безумними, а в дійсцості були мудрими й своїми незрозумілими поступками упокорювали свою гордість, тих стратотерпців, які терпеливо переносили послані їм страждання, також і тих мучеників, які щедро своєю кров’ю омили всі сторони землі Руської. Руська земля освятилась ликом святих угодників Божих, які сіяють над землею і їх є безліч.
Освятилась наша Волинська земля угодниками Господніми, зокрема преподобними отцями нашими Іовом та Амфілохієм Почаєвськими - славними подвижниками Волинської землі.
 
 
Цей святковий день для приходжан Свято-Чудо-Михайлівської парафії с. Мости був хвилюючим. З благословення Високопресвященного Варфоломія в храм були доставленні частинки святих мощей преподобних Іова та Амфілохія.
По закінченні літургії настоятель храму з хоругвеносцями, церковним хором та прихожанами біля поклонного хреста, що на в’їзді у село Мости, зустріли ікону святих отців з частинками їх святих мощей. Після цього з хрестним ходом з піснеспівами святиню пронесли селом до храму. Під час хресного ходу священик благословляв люд Божий святою іконою.
Обнісши навколо храму, мощі преподобних внесли в храм, де настоятель відслужив молебень. Після проповіді настоятеля прихожани з духовним трепетом приклались до святих мощей преподобних отців.
Мандрівники, ідучи вночі по пустелі, дивляться на небо і по зорях знаходять свій шлях - так і ми повинні взирати на наше духовне небо, щоб Господь по молитвах святих отців вказав нам шлях до спасіння, щоб преобразились наші серця, щоб ми утвердились у вірі православній і спаслись молитвами угодників Божих.
Спаси, Господи, нашого Владику Архієпископа Варфоломія за благословіння та надану допомогу, а також р.Б. Миколая та Олену за надання транспортних послуг.
Настоятель храму, ієрей Василій Начев
 
Фото
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 660 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz