MENU
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Зустріч керівника Синодального відділу по справам молоді єпископа Обухівського Іони з духовенством Рівненської єпархії
18:40
Зустріч керівника Синодального відділу по справам молоді єпископа Обухівського Іони з духовенством Рівненської єпархії

14-го грудня 2012 року в Свято-Миколаївському жіночому монастирі с. Городок відбулась зустріч духовенства Рівненської єпархії з керівником Синодального відділу у справах молоді, намісником Свято-Троїцького Іоницького монастиря єпископом Іоною (Черепановим ) та працівниками відділу протоієоеєм Миколаєм Могильним та його дружиною.

Синодальний відділ у справах молоді не аби як зацікавився розвитком даного виду діяльності в Рівненській єпархії. Зі слів владики Іони: «Подібного штату духовенства, де є відповідальний священик  по роботі з молоддю навіть в кожному благочинні та проведення різних заходів по зближенню молодих людей з Церквою, важко знайти по інших єпархіях України».   Під час зустрічі присутні обмінювалися досвідом роботи, розглядали перспективи розвитку діяльності, визначали особливості та тонкощі роботи даного напрямку в сучасному суспільстві. На закінчення зустрічі, в присутності Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, працівники відділу по розвитку духовності серед молоді Рівненської єпархії, а також керівники співпрацюючих відділів єпархії були нагороджені єпископом Іоною синодальними грамотами.

Подібні зустрічі в даному напрямку роботи стають все більш необхідними, та викликають інтерес. Першочерговою задачею кожного священика, котрий бажає зблизитися з молоддю, є усунення бар’єру відчуження один від одного. Не будувати такі відносини, де священик стоїть на певний порядок вище молодої людини і зверху своєї недосяжності вказує молодій особі що їй необхідно зробити і що саме вона в цьому світі зобов’язана. Вперше ми бачимо, і владика Іона на цьому акцентував увагу, зближення духовенства як зі своїм вищим керівництвом, так і з своїми пасомими, зокрема.

Вся зустріч проходила в дусі зустрічі духовенства з духовенством за спільними поглядами, а не тріумфальний приїзд «чиновника» з Києва. Такого плану зустрічі допомагають священикам на місцях розширювати свій кругозір, збагачувати власний досвід, знаходити натхнення на подальші труди для скріплення духовності в серцях молодих людей. Зрозуміло, що досвід привезений з Києва не може в повному обсязі задовольнити всі запити наших потреб. Але з представленого великого досвіду є багато чому повчитися і над чим попрацювати надалі.

Керівник розвитку духовності серед молоді Здолбунівського району священик Юрій Линка



Вітаємо священика Юрія Линку та протодиякона Георгія Пилипчука з отриманням грамот.
Бажаємо духовних сил для подальших трудів для зближення молоді з Матір’ю-Церквою!
Переглядів: 595 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz