MENU
Головна » 2010 » Вересень » 1 » Відтепер Ужгородська Українська богословська Академія готує богословів для викладання у вищих навчальних закладах України
15:11
Відтепер Ужгородська Українська богословська Академія готує богословів для викладання у вищих навчальних закладах України
 
У цьому році завершилася остання стадія державної акредитації духовного навчально-наукового комплексу Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила та Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина.

Оскільки духовні школи не ліцензуються та не акредитуються, саме через університет наша Церква вперше в пістреволюційній історії отримала право готувати на державному рівні богословів, з державними дипломами спочатку бакалаврів, а тепер уже й магістрів.

30 серпня диплом магістра отримав секретар Предстоятеля Української Церкви єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.

«Цього року, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, який підтримав наш проект, відбувся перший випуск державних магістрів богослов’я — викладачів вищого навчального закладу, — сказав зокрема ректор Ужгородської Української богословської Академії архімандрит Віктор (Бедь). — Що це дає? Маючи такий диплом, магістр богослов’я, він же викладач вищого навчального закладу, має право викладати всі філософські та богословські дисципліни у навчальних закладах нижчого рівня, таких як початкова, базова та повна середня школа, а також у вищих навчальних закладах Міністерства науки і освіти України.

Крім того, це дає право офіційно готувати кандидатські та докторські дисертації на захист наукових ступенів по системі Вищої атестаційної комісії при Кабінету міністрів України».

 
http://orthodox.org.ua/
Переглядів: 627 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz