MENU
Головна » 2012 » Червень » 6 » Відбувся Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиння + фото
19:04
Відбувся Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиння + фото
З благословіння Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія 5 червня 2012 року у Різдво-Богородичному храмі смт Мізоч Здолбунівського р-ну відбувся Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиння.
Ранок цього дня зустрів учасників з’їзду хмарним небом та дощем. Учасники говорили, що Бог ніби благословляє їх окропленням.
З 8.00 години учасники з’їзду, представники всіх парафій благочиння, стали прибувати на місце проведення заходу та проходити реєстрацію.
З’їзд розпочався о 8.30 год Молебнем перед початком доброго діла, який очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Співслужили благочинному керівник єпархіального відділу по розвитку духовності серед молоді протоієрей Василій Романюк, відповідальний за роботу з молоддю Здолбунівського благочиння ієрей Юрій Линка, священики благочиння, задіяні в роботі з’їзду молоді.
Після молебню з вітальним словом до присутніх звернулись благочинний та прот. Василій Романюк, а ієрей Юрій Линка ознайомив учасників з програмою з’їзду.
Робота з’їзду проходила в храмі та в спеціально встановленому наметі, а коли на небі з’явилось сонечко й скінчився дощ - на території храму та прилеглій території.
О 9.30 учасники прослухали бесіду на тему ‘’Православна молодь в Церкві та суспільстві’’, яку провів о. Юрій Линка, а допомагав йому священик Іоанн Ковальчук, настоятель Успенського храму с. Глинськ. Після бесіди молоді люди записали на папері запитання священикам, які їх турбують і здали для о. Юрія.
О 10.30 для учасників був запропонований солодкий стіл: чай, кава, солодощі й після цього священики дали вичерпні відповіді на запитання молоді.
Біля 11-ої години привітати учасників з’їзду прибув голова Здолбунівської райдержадміністрації В. С. Шуль, який звернувся до присутніх з добрими, теплими словами і також дав відповіді на поставлені молодими людьми запитання й пообіцяв вирішити деякі їхні проблеми. Молоді люди пригостили Віталія Степановича чаєм й побажали успіхів у роботі.
О 12 годині розпочались спортивні конкурси і вікторини, які організував вчитель фізкультури Мізоцького ліцею Гончарук Олександр Віталійович.
Допомагали йому о. Борис Гарбузюк з с. Ступно, о. Василій Кудрик з с. Буща, та диякон Роман Цукало з Катеринівського храму м. Здолбунів.
З чотирьох команд одна вийшла переможницею і її учасники отримали заохочувальні призи.
Далі був смачний обід, який приготували протодиякон Георгій з Казанського храму м. Здолбунів та о. Іоанн Дубинецький з с. Новосілки. Вони приготували кашу за спеціальним рецептом з назвою ‘’Царська каша’’. Додавало каші смаку ще й те, що приготовлена вона була в солдатській польовій кухні, яка була спеціально доставлена до цього заходу.
Підкріпившись тілесно, молоді люди приступили до вибору однієї з п’яти тем, які проводили священики і старались залучити слухачів саме до своєї теми. Першу тему ‘’Зародження і розповсюдження Православної віри’’ висвітлив прот. Олександр Єгоров з Катеринівського храму м. Здолбунів. Другу тему ‘’Поняття ‘’храм’’ і ‘’Церква’’ висвітлив о. Володимир Костюк з с. Коршів, а допомагав йому о. Ростислав Власюк з с. Залісся. Третя тема "Що таке любов? Різновиди любові” була розкрита о. Василієм Ярошиком з с. Білашів. Четверту тему "Як правильно вийти заміж (одружитися)” – висвітлив о. Василій Романюк, а допоміг йому о. Ігор Гнатишин з с. Нова Мощаниця. П’ята тема мала назву "Ювенальна юстиція. Гендерна політика” і розкрив її о. Василій Киричук з Георгієвської парафії м. Здолбунів. Найбільшу аудиторію зібрали священики, що вісвітлювали четверту тему, за що й були нагороджені солодкими призами.
Біля 15 години всі зібралися, щоб послухати розповідь відповідального за духовну опіку дітей Мізоцької школи-інтернату протоієрея Ростислава Власюка, який ознайомив присутніх з роботою, яку проводили священики благочиння з дітьми школи-інтернату у навчальному році, що минув. Завітали на з’їзд і вихователі Мізоцької школи–інтернату – Головницька А. В., Головницький Р. М., Демчук М. О., Прокопчук М. А. та Глимбоцька Г.П., які доповнили о. Ростислава, подякували священикам за їхні духовні труди і висловили побажання й надалі разом трудитися над духовним вихованням дітей закладу.
Далі молоді й присутнім була запропонована змістовна розповідь про історію смт Мізоч, яку підготувала завідуюча Мізоцькою міською публічно-шкільною бібліотекою-філією №2 Пальчевська Оксана Василівна. Після розповіді всі мали змогу ознайомитись з фотовиставкою "Мізоч в старих фотографіях” та з краєзнавчими матеріалами про селище. Всі з радістю дізнались, що саме цього дня Оксана Василівна відзначає свій День народження й привітали її з святом, а священики виголосили і заспівали їй многолітня й подарували квіти.
Потім відбулась презентація молодіжного відділу єпархії. Відповідальний за цей захід був Сергій Куницький, заступник керівника Молодіжного відділу єпархії. Присутні дізналися про роботу, яку проводить відділ в межах єпархії і переглянули слайди й відеофайли на цю тему.
Далі молодь була розділена на чотири групи для підготовки театральних виступів на тему "КВН на приході”, де було запропоновано висвітлити цікаві і навіть смішні випадки з приходського життя. Доволі насміявшись з усіма присутніми, журі конкурсу, що складалось зі священиків та вихователів школи-інтернату, вирішило нагородити солодощами всі групи. Було створено такі номінації: за залучення до виступу всіх учасників команди, за найсмішніший виступ, за використання у виступі реальних подій, за найбільшу кількість епізодів.
І знову присутнім запропонували солодкий стіл.
Учасники сфотографувались на пам’ять і всі отримали спеціально виготовлені Сертифікати учасника Першого регіонального з’їзду молоді Здолбунівського благочиння підписані благочинним і завірені печаткою.
О 17:30 було відслужено Подячний молебень і підведено підсумки з’їзду. Благочинний подякував присутнім за спільну духовну працю, яка принесла радість і священикам і молоді й побажав частіше зустрічатись у такому форматі, а о. Василій Романюк зачитав побажання молодих людей для майбутніх зустрічей та духовних спілкувань з молоддю.
Учасникам з’їзду було запропоновано визначити переможця конкурсу (а саме малюнків) "Я читаю "Божу криничку"" єпархіальної дитячої газети "Божа криничка".
О 18 годині всі відправились по домівках, дякуючи Господу Богу за Його благословення і милість.
 
Фото:
 
Молебень перед початком доброго діла
 
Благочинний вітає і благословляє учасників
 
Настанови молоді
 
Молодь на бесіді
 
Священики знайомляться з запитаннями учасників
 
 
 
Готується обід
 
Вам чай чи каву?
 
Шуль В. С. зі священиками
 
Бесіда з молоддю
 
Ознайомлення з напрацюваннями бібліотеки
 
 
 
 
 
 
Спортивні ігри
 
 
 
Обід
 
Юна помічниця
 
 
 
Священики формують групи для бесід
 
 
 
 
Робота в групах
 
Молоді люди оцінюють малюнки конкурсу "Божої кринички"
 
Біля стенду зі старими фотографіями Мізоча
 
 
Розповіді про роботу з дітьми школи-інтернату
 
Розповідь про іторію смт Мізоч
 
 
Перегляд альбомів про Мізоч
 
Подарунок бібліотекарю
 
Перші солодкі призи
 
Всі ближче до кухні
 
 
 
 
 
 
Театральні виступи
 
Фото на пам’ять
 
 
Нагородження сертифікатами
 
Благочинний з вихователями школи-інтернату
 
Вихователі з головним кухарем з’їзду, протодияконом Георгієм
Переглядів: 1261 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.7/6
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz