MENU
Головна » 2011 » Липень » 2 » Святкування Трійці у с. Новосілки + фото
22:25
Святкування Трійці у с. Новосілки + фото
Трійця – одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на 50-й день після Великодня, в пам’ять сходження Святого Духа на апостолів і присвячене прославленню Святої Трійці. Саме у цей день Господь відкрив апостолам повноту Своєї слави у триєдинстві - Бога Отця, Бога Сина, Бога Духа Святого.
Сходження Святого Духа символізує піклування Святої Трійці про світ: Бог Отець творить світ, Бог Син спокутує людей від рабства диявола, Бог Дух Святий освячує весь світ через Церкву і проповідь віри для всіх народів.
В цей день всі православні храми прикрашені гілками берези, липи, бузку, клена – вони символізують оновлення душі…
Цьогоріч святкування Святої Трійці у Чудо-Михайлівському храмі с. Новосілки, що на Здолбунівщині, відбулося з новим настоятелем ієреєм Іоанном Дубинецьким.
Для нас, православних християн, Трійця – наче друга Пасха. З цим святом у наші душі входить мир та благодать Божа. Серце наповнюється добром, любов’ю, щирістю та всепрощенням і ми намагаємося дарувати увагу та душевне тепло всім, хто поряд. Віриться, що у день сходження Святого Духа світ стає кращим. Надзвичайне піднесення відчувалося і в словах священика і піснеспівах сільського церковного хору. Величаво й повчально звучало святе Євангеліє. Я ж, як і кожен священик, намагався засіяти у серцях парафіян зерна Премудрості Божої під час святкової проповіді.
Після Божественної Літургії в храмі здійснилася особлива вечірня з читанням колінопреклонних молитв. Ці молитви священик читає стоячи на колінах у Царських вратах, обличчям до віруючих. Прихожани при цьому також стоять на колінах вперше після Великодня.
Наприкінці богослужіння звершилося традиційне для цього дня освячення зелені. При цьому кожного з присутніх було окроплено святою водою з щирими вітаннями зі святом.
Нехай же й надалі Свято Трійці та інші православні свята підносять нас над буденністю цього життя та єднають в любові до Бога і наших ближніх.
Ієрей Іоанн Дубинецький, с. Новосілки, 2011 рік
 
Фото:
 
 
 
 
Переглядів: 952 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz