MENU
Головна » 2011 » Червень » 29 » Свята Трійця. Богослужіння у с. Копиткове
07:43
Свята Трійця. Богослужіння у с. Копиткове
 
12 червня цього року християни відзначали День Святої Трійці. Цей празник є одним із головних християнських свят.
Празник Святої Трійці називається ще й П’ятидесятницею, адже зішестя Святого Духа на апостолів відбулося на п’ятидесятий день після Воскресіння Христового.
Саме цей день вважається Днем народження Святої Православної Церкви Христової, бо саме з цього часу ученики і апостоли Христові розійшлися по світу для благовіствування слова Божого і саме з цього дня Церква Божа почала ширитися і примножуватися. Апостолам, як добрим пастирям, доручалося зібрати всіх овець Христових, всіх Божих людей в одне стадо. З того часу, кожен, хто прагне до Істини, може стати членом єдиного цілого – Церкви Христової.
Свято християнської П’ятидесятниці містить у собі подвійне торжество: і на славу Пресвятої Трійці, і на славу Пресвятого Духа, який видимо зійшов на апостолів й уклав новий завіт Бога з людьми.
У цей день християни традиційно прикрашають храми і свої домівки зеленню – гілками з дерев та квітами, а до храму, на Божу службу, приходять цілими родинами. В цьому можна було пересвідчитися й на богослужінні, котре відбулося у Хрестовоздвиженському храмі с. Копиткове Здолбунівського району.
Святкову службу провів настоятель храму, митрофорний протоієрей олександр Данилюк.
Після закінчення святкового богослужіння о. Олександр освятив квіти, привітав всіх з величним Днем Святої Трійці й побажав своїм прихожанам в доброму здоров’ї та молитві провести цей рік і знову зустріти й відсвяткувати День Святої Трійці.
Протоієрей Олександр Данилюк
Переглядів: 867 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz