MENU
Головна » 2010 » Жовтень » 31 » Розпочався з’їзд православної молоді Рівненської єпархії + фото
18:34
Розпочався з’їзд православної молоді Рівненської єпархії + фото
В п’ятницю 29 жовтня розпочався З’їзд православної молоді Рівненської єпархії, який буде проходити в Свято-Миколаївському Городоцькому монастирі. З усіх куточків єпархії до обителі прибуло близько 150 молодих юнаків та дівчат, які протягом чотирьох днів будуть проживати в монастирі. Програма з’їзду досить насичена і включає в себе лекції, бесіди на біблійну тематику, тренінги, неформальне спілкування, форум та творчі вечори. Протягом з’їзду молоді люди здобуватимуть основи організаційної роботи та навики волонтерської діяльності. Але головна мета з’їзду полягає в тому, щоб згуртувати православну молодь та об’єднати її творчий потенціал.
Перший день з’їзду розпочався Божественною літургією, яку очолив Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій у співслужінні отців благочинних та організаторів. Після літургії та молебню владика Варфоломій привітав усіх учасників та побажав їм помочі Божої. В своєму слові Архіпастир підкреслив важливість духовно-пастирського служіння серед молоді. «Ми повинні якомога більше залучати молодих людей до церковного життя, тому що вони – майбутнє нашої Церкви, - наголосив владика.
Після цього була проведена реєстрація учасників та розселення по келіям. Потім молодим людям була запропонована екскурсія по монастирю. Сестри розповіли про історію обителі та її головні святині. Після обідньої перерви розпочалася основна частина з’їзду, яку проводили шестеро гостей з Дніпропетровська на чолі зі священиком Владиславом Діхановим. Учасники умовно були розділені на п’ятнадцять команд, кожна з яких демонструвала свої творчі здібності, виконуючи ті чи інші завдання. Окрім того, завдяки такому формату молоді люди швидко познайомились між собою.
Ввечері всі зібралися на форум. Тут проходило обговорення актуальних проблем сучасної православної молоді. Кожен учасник міг висловити свою думку по тому чи іншому питанню та розповісти про свій досвід подолання проблеми.
Завершився перший день з’їзду спільною молитвою.
 
Фото
 
 
 
 
Під час богослужіння у храмі
 
Фото на згадку
Переглядів: 763 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz