MENU
Головна » 2009 » Грудень » 11 » Різдвяне послання Архієпископа Рівненського і Острозького ВАРФОЛОМІЯ
15:38
Різдвяне послання Архієпископа Рівненського і Острозького ВАРФОЛОМІЯ
 
Дорогі браття і сестри!
З щедрої Своєї ласки милосердний Господь знову благословив нас зустрічати велике християнське свято — Різдво Христове; свято, яке дарує нам невимовну радість та сповнює наші серця щирою вдячністю Богу за Його любов до впавшої у гріховну безодню людини. Предвічне Слово заради нашого спасіння прийшло на землю, втілилося від Духа Святого і Марії Діви і стало Людиною. Сповнилася давня обітниця про спасіння, яке прийде з небес через народження Сина Божого. Тому святий пророк і псалмописець Давид радісно вигукує: «Господь кріпость людям Своїм дасть. Господь благословить людей Своїх миром» (Пс.28.11).
Син Божий нині з нами на землі: «Нині Христос рождається... нині Безначальний починається... Сили Небесні радіють і земля з людьми веселиться...» (стихира свята). Про цю радісну подію, яка прийшла до нас із небес, сповістив небесний посланець Віфлеємським пастухам: «Я сповіщаю вам велику радість - бо нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Котрий є Христос Господь» (Лк.2.10-11). Браття і сестри! Від пастушків через тисячоліття ця блага звістка дійшла до нас, щоб показати нам, що ми через народження Сина Божого стаємо уже не рабами гріха, а дітьми Божими, яким відкривається небо і дарується спасіння.
Ця радісна звістка укріпляє нашу віру в наше з вами спасіння, відкриває нам ворота Царства Благодаті і повертає втрачений через гріх наших прабатьків рай. Тепер ми, як говорить апостол Павло, «вже не чужі і не пришельці, а співгромадяни святим і свої Богові» (Єф.2.19).
Наша віра у Народженого Христа Спасителя відкриває Йому наші серця і дає в повній мірі відчути радість свята. Ми живемо цією радістю протягом року з вірою, що Господь через свято Різдва Христового знову підкріпить наші сили на рік грядущий.
Рік минулий для всіх нас, нашої Святої Церкви, нашої Богом береженої Батьківщини був роком нової благості Божої. Духовенство і віруючі в минулому році мали унікальну можливість молитовного спілкування з нашим Першосвятителем Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, який 2-3 серпня перебував у Рівненській єпархії, звершував богослужіння в Свято-Троїцькому Корецькому монастирі, відвідав Свято-Воскресенський Кафедральний собор у м. Рівне та Свято-Миколаївський жіночий монастир у с. Городок. Святіший Патріарх відвідав і древню святиню нашої землі - Свято-Успенську Почаївську Лавру, де разом із духовенством і віруючими підносив свої молитви перед чудотворною іконою Богоматері, яка вже 450 років охороняє і покриває нашу Волинську землю від усякого зла, щиро дякуючи Богові за Його милості до нас і за ті скорботи, які Він попустив для нас в минулому році.
Православні віруючі покладають свою надію, що рік, який наступає, Господь благословить миром, благоденством, щедрим урожаєм і пошле всім нам добре здоров'я. Ми молимось, щоб Новий рік був тим роком, коли Господь благословить усіх нас, дасть нам сили духовно обновитись і вдосконалитись. Ми покладаємо надію, що Господь благословить нас відсвяткувати в цьому році наш церковний ювілей - 20 років утворення Рівненської єпархії. Вже більше тисячоліття наша земля і наш народ перебувають у лоні Православної Церкви, і всього двадцять років з того часу, коли було утворено в 1990 році Рівненську єпархію шляхом виділення її зі складу Волинсько-Ровенської. Ми віримо, що наш церковний ювілей укріпить нашу віру, примножить надію, дасть сили любити Бога і один одного і ще тісніше згуртуватись нам навколо нашої Православної Церкви.
Східні мудреці, водимі дивним світлом Віфлеємської зірки, прийшли до Новонародженого Христа Спасителя, щоб воздати Йому поклоніння як Богу, Який прийшов на землю в образі простої людини. Вони принесли Йому свої дари. Принесімо й ми в ці Різдвяні дні дарунки Христу. А наш дарунок для Христа буде тоді, коли ми згадаємо за тих людей, хто поруч з нами, хто потребує нашої допомоги і нашої уваги, наших молитв і нашої християнської любові.
Возлюблені у Господі всечесні отці, дорогі браття і сестри! Вітаю всіх Вас з великим і радісним святом Різдва Христового і Новоліттям. Щиро бажаю Вам великих милостей від Новонародженого Христа Спасителя, Його небесної допомоги в нашому житті і нашій праці. Нехай Боже благословіння буде над нашою Богом береженою Державою, на Ваших родинах і на наших добрих починаннях, наших щирих молитвах і на кожній нашій добрій справі. Хай Господь кріпить усіх нас твердо стояти і берегти нашу святу православну віру.
Новонароджений у Віфлеємі Христос Спаситель, Бог любові і миру, нехай перебуває з усіма Вами.
Смиренний Варфоломій, з ласки Божої Архієпископ Рівненський і Острозький
Різдво Христове 2009/2010 р.
м. Рівне
Переглядів: 724 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz