MENU
Головна » 2011 » Листопад » 24 » Престольний празник у Михайлівському молитовному будинку с. Мала Мощаниця + фото
18:16
Престольний празник у Михайлівському молитовному будинку с. Мала Мощаниця + фото
21 листопада - день Архистратига Божого Михаїла та всіх небесних сил безплотних.
Цього дня у Здолбунівському благочинні чотири престольних празники. У селах Буща, Здовбиця, Миротин та у Малій Мощаниці.
Благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк, на запрошення настоятеля храму протоієрея Георгія Блощенко очолив святкове богослужіння у Михайлівському молитовному будинку с. Мала Мощаниця.
Невеликий молитовний будинок, що переобладнаний з простої сільської хати, був вщент заповнений богомольцями. Парафіяни храму щиро відстоюють свою православну віру, адже храм у селі захоплений розкольниками і не повернутий до сьогодні. Хоча богослужіння проходять у тісноті і є інші незручності, але саме тут, у цьому молитовному будинку, відчувається благодать Божа і душа кожної людини, що переступила його поріг, відразу ж налаштовується на щиру молитву. Тому з кожним роком парафіян у о. Георгія стає все більше.
Піднесено звучали піснеспіви Божественної літургії. Благочинному співслужили четверо священиків та протодиякон Георгій з м. Здолбунів. Потім хресним ходом всі пішли навколо храму, а на завершення було відслужено святковий молебень. Благочинний виголосив слово проповіді та привітав парафіян і гостей зі святом.
Також, на прохання голови Здолбунівської районної адміністрації В. Шуля, було зачитано вітальний лист депутата обласної ради Д. Корилкевича й передано пожертву на храм, а заступник голови районної державної адміністрації Микола Аніскін вручив настоятелю ікону Богоматері.
Всі присутні були запрошені на святковий обід.
 
ФОТО:
 
Внутрішній вигляд молитовного будинку
 
Зовнішній вигляд молитовного будинку
 
Молитва перед святим Причастям
 
 
 
Хресний хід
 
Благочинний читає святе Євангеліє
 
На молебні
 
Благочинний виголошує проповідь
 
Вручення вітального листа
 
Настоятель з подарованою іконою
 
Фото на згадку
Переглядів: 1190 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz