MENU
Головна » 2009 » Вересень » 11 » Предстоятель УПЦ із архіпастирським візитом відвідав Рівненську єпархію
14:57
Предстоятель УПЦ із архіпастирським візитом відвідав Рівненську єпархію
10 вересня, Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Рівненську єпархію.
Спершу Архіпастир завітав до скиту святої праведної Анни Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря, який знаходиться в селі Онишківці Дубенського району Рівненської області.
На приїзд Архіпастиря в обителі чекали керуючий Рівненською єпархією архієпископ Варфоломій, настоятелька ігуменя Михаїла (Заєць), сестри та парафіяни.
Після цього Блаженніший Владика спустився до криниці, де попив цілющої води із джерела, а потім окропив нею всіх присутніх.
Скит розвивається з кожним роком ― будуються нові будинки, як сестринські келії, так і господарські приміщення, збільшується кількість насельниць, на сьогодні їх число становить 30 осіб.
І ось сьогодні один із таких новозведенних будівель, а зокрема жилий корпус, освятив Предстоятель Української Православної Церкви.
Ігуменя Михаїла також провела Предстоятеля територією скиту й розповіла про стан справ в обителі.
За понесені труди на церковній ниві Первосвятитель удостоїв настоятельку обителі права носіння другого наперстного хреста.
Далі Митрополит Володимир відвідав Свято-Покровський жіночій монастир в містечку Гоща, Рівненської області.
Біля входу у головний храм обителі, Архіпастиря та супроводжуючих його осіб хлібом-сіллю зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Ірина (Сачук).
У церкві Блаженніший Владика благословив насельниць обителі та вірян Почаївськими іконочками Божої Матері.
На згадку про відвідини Гощанського монастиря Владика Митрополит подарував образ Іова Почаївського з частичкою його мощей.
Окрім цього, за заслуги перед Святою Церквою Первосвятитель нагородив настоятельку обителі ювілейним орденом «450 років перенесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері».
Останнім пунктом перебування Предстоятеля нашої Церкви у Рівненській єпархії став Свято-Троїцький Корецький жіночий монастир.
Зайшовши до Свято-Троїцького храму, Владика Митрополит вклонився чудотворній іконі Божої Матері “Споручниця грішних” .
Наостанок, Архіпастир благословив черниць, вихованок духовного училища та вірян іконочками Почаївської Божої Матері.
orthodox.org.ua
Переглядів: 925 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz