MENU
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Предстоятель УПЦ Блаженнійший Митрополит Володимир благословив початок святкування Масляної в Україні
14:32
Предстоятель УПЦ Блаженнійший Митрополит Володимир благословив початок святкування Масляної в Україні
 
У неділю, 7 лютого, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав місце будівництва Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового (Залізничне шосе, 3), де у Галереї «Соборна» відкрив цьогорічне святкування Масляної, - повідомляє офіційний сайт УПЦ. Перед початком святкових заходів Архіпастир звернувся до гостей та розповів про традиції святкування Масляної. Предстоятель також побажав у доброму настрої та самопочутті підготуватись до Великого посту: «Масляна - нецерковне свято, яке відзначалося у слов'янських народів до прийняття християнства. Люди пекли млинці, які зовнішньо нагадували сонце, частували млинцями близьких і незнайомих, очікуючи наступного свята на честь сонця. Для нас Сонце Правди - це Христос, наша віра і світла надія. Тому через Церкву Господь не забороняє в ці дні повеселитися, щоб перед постом набратися сил для нових духовних звершень».
Привітавши всіх присутніх, Первосвятитель скуштував святковий млинець та ознайомився із експозицією виставкого центру, оглянув ігрові та конкурсні майданчики, і закликав Боже благословення на присутніх.
Гості свята залюбки брали участь у різноманітних конкурсах, іграх, естафетах, майстер-класах та інших розвагах, смакували млинцями та гарячим чаєм.
Також присутні мали змогу ознайомитись із виставкою робіт художньо-прикладного мистецтва «Різдвяні візерунки». Особливість експозиції полягала у тому, що автори прекрасних ікон, картин, скульптур, вишивок - ув'язнені і перебувають у місцях позбавлення волі.
Святкування Масляної є продовженням відроджування благочестивих православних народних традиций, що започатковула Українська Православна Церква. До організації свята Масляної долучилися творчі сили столичних парафій.
 
http://orthodoxy.org.ua/
Переглядів: 693 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz