MENU
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Подорож вихованців Мізоцької школи-інтернату у с. Дермань + фоторепортаж
15:36
Подорож вихованців Мізоцької школи-інтернату у с. Дермань + фоторепортаж

17 вересня 2009 року з благословення благочинного Здолбунівського району вихованці Мізоцької школи-інтернату з вадами мовлення, серед яких є й діти-сироти, разом з бібліотекарем Карпюк Іриною Вікторівною, здійснили цікаву подорож у історичне село Дермань Здолбунівського району.

На початку завітали до Дерманського ліцею, де вчитель історії Кравчук Дмитро Іванович провів три цікаві екскурсії в музеях Уласа Самчука та Бориса Тена, уродженців Дерманя, що знаходяться у приміщеннях ліцею, а також у самому ліцеї.

Далі екскурсанти завітали до Свято-Троїцького Дерманського монастиря, де їх, з благословення настоятельки монастиря ігумені Вероніки, нагодували смачною монастирською трапезою, а монахиня Іринея провела цікаву екскурсію у храмах монастиря. Найбільшу увагу було приділено розповідям про чудотворні ікони монастиря: Казанської Богоматері, великомученика Пантелеімона, Богоматері Троєручиці та ікону Хрещення Господнього, що чудесно оновилася в монастирі. На згадку про відвідини, діти отримали іконочки Богоматері Троєручиці, а також кожний учень отримав воскову свічечку, яку запалив і поставив на підсвічник у храмі, при цьому бажаючі помолилися до Господа, Божої Матері та святих угодників Божих.

Завітали діти і на хутір до майстра народного мистецтва Миколи Сергійовича Огородника. Майстер зустрів дітей біля оселі босоніж з батогом у руках, одягнений у солом’яний бриль та полотняний одяг. З гумором запропонував всім роззутися і зайти на подвір’я босоніж, або ж отримати по два батоги. Після коротких роздумів всі погодилися на отримання батогів. Також відвідувачі були зважені, адже кількість гостей на хуторі рахують саме у кілограмах. Багато цікавого побачили і почули гості на хуторі, як на подвір’ї так і в хаті. На прощання господар пригостив дітей смачними грушами та сливами.

Ділячись враженнями, учні повернулись до рідної школи.

Екскурсія стала можливою завдяки допомозі добрих людей: настоятеля Свято-Різдво-Богородичного храму с. Білашів отця Василія Ярошика, настоятеля Свято-Троїцького храму с. Дермань отця Юрія Линки, жителів смт. Мізоч підприємця Климчика Петра Миколайовича, Надточого Івана Михайловича, а також всіх, хто згаданий у даному матеріалі.
ФОТОРЕПОРТАЖ:
У музеї школи
 
Смачна монастирська трапеза
 
У Свято-Троїцькому Соборі монастиря
 
Молитва перед Казанською іконою Богоматері
 
Діти слухають цікаву розповідь
 
Фото на згадку
 
Зустріч з господарем хутора
 
Кожному по два батога
 
Зважування відвідувачів хутора
 
У сінях
 
У хаті
 
У дворі
 
 
Переглядів: 1317 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz