MENU
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Піше паломництво до Почаївської Лаври.+фото
14:02
Піше паломництво до Почаївської Лаври.+фото
5 серпня Свята Церква вшановує образ Почаївської ікони Божої Матері. З давніх часів  наші предки звершували прощі до Почаєва, щоб помолитися і прикластися до цільбоносної стопи Божої Матері. Для того долали пішки  сотні кілометрів. І хоч ми живемо у час, коли є безліч транспортних засобів, якими можна швидко подолати відстань, традиція піших хресних ходів поступово відроджується.
Цього року на святкування образу Почаївської Божої Матері по благословенню Високопреосвященнішого Варфоломія, архієпископа Рівненського і Острозького, така піша хода була організована  від Свято – Катеринівського храму, м.Здолбунів.
Піше паломництво до Почаєва було розраховано на три дні, за які треба було пішки подолати відстань  у 97 кілометрів. Відрадно говорити, що з Божою допомогою і молитвою з цим завданням паломники справились.
Наше паломництво розпочалось з молебня путешествующим, який був відслужений вранці о 4год.15хв., 2 серпня на пам'ять пророка Іллі. Після окроплення паломників освяченою водою і коротенької настанови священника Олександра, о 5.00год. хресний хід зі співом: Спаси Господи люди Твоя… рушив від Свято – Катеринівського храму в напрямку до с.Варковичі - м.Дубно. Перший день зі всіх днів нашої ходи був найбільш важким. По-перше відстань до м.Дубно 47 км., а по друге Господь випробовував нашу віру і тілесні сили двічі рясним дощем. По дорозі молились і відпочивали у Різдво – Богородичному храмі с.Варковичі. З молитвою, втомлені, а також вже з пухирцями і мозолями на ногах ми ввечері дійшли до Різдво – Богородичного храму м.Дубно де й заночували.
На другий день до наших паломників долучились прихожани Різдво – Богородичного храму м.Дубно,і інших сіл. Після молебню путешествующим з 8.00 год. ми відправились в напрямку с.Верба – с.Онишківці (джерело Св.праведної Анни). По дорозі молились у Свято – Покровському храмі с.Підлужжя, у Свято – Успенському храмі с.Птича. Під вечір дійшовши до с.Онишківці ,де нас з радістю зустрічали насельниці обителі Св.праведної Анни,зупинились на нічліг. Опівночі для наших паломників була звершена нічна Божественна літургія. Багато паломників відпочивали від втоми, але частина з них виявили бажання посповідатися і причаститися Чесних Христових Таїн.
В третій день вранці біля 7.00 год. подякувавши насельницям за материнську турботу і нічліг, ми рушили до Почаєва. Вважаючи на наше усердя і втому, ігуменя Михаїла благословила нам матушку Лію, яка проводила нас коротшим шляхом до Лаври. Тому третій день нашого ходу проходив по мальовничій місцевості: по лісах , біля річок, полями. Подихавши чистим лісовим повітрям,і напрягши свої сили о 16.00 год.ми вступили до центральних врат Свято – Успенської Почаївської лаври. Нас зустрічав насельник обителі ієромонах, який виголосив слово подяки за те, що ми потрудилися во Славу Божу, і окропив нас освяченою водою. Незабутнім залишиться момент входження у Лавру. Під спів тропаря: Пред Святою Твоею іконою…наші паломники стали на коліна і заплакали від радості, що Господь і Пресвята Богородиця подавали нам свою милість і благодать впродовж цілого хресного ходу,і сподобили нам дійти до кінця.
Усіх паломників, які дійшли до Почаївської лаври було 116 чоловік, з них 60-ть від Свято – Катеринівського храму м.Здолбунів.
Хочеться висловити щирі слова подяки усім тим, хто послужив нашаму хресному ходу своїм усердям і жертвою: ігумені Михаїлі і сестрам обителі Св.праведної Анни(с.Онишківці),протоієрею Михаїлу, благочинному 1-ї Дубенської округи, протоієрею Олександру, протоієрею Віктору(с.Варковичі),протоієрею Михаїлу(с.Підлужжя), протоієрею Миколаю(с.Птича), водіям Ярославу і Дмитру.
                                                                           Протоієрей Олександр Єгоров

Фотографії:


На виході з м.Здолбунів



По дорозі до с.Ульбарів


По дорозі до с.Озеряни


По дорозі до с.Молодаве


Нічліг у Різдво - Богородичному храмі м.Дубно


Молебень подорожуючим перед виходом з м.Дубно


По дорозі до с.Тараканів


По дорозі до с.Підлужжя


Молебень у Свято - Покровському храмі с.Підлужжя


За декілька кілометрів до джерела Св.праведної Анни





Дорога від с.Онишківці до Почаївської лаври


Невеличкий перепочинок на вході м.Почаїв



Перед входом у врата Почаївської лаври


Фото усіх учасників хресного ходу у Лаврі




 

Переглядів: 1731 | Додав: Aleksandr | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 gamava • 22:10, 08.08.2011
"Он дает утомленному силу, и изнемогшему дарует крепость. Утомляются и юноши и ослабевают, и молодые люди падают, а надеющиеся на Господа обновятся в силе: поднимут крылья, как орлы, потекут - и не устанут, пойдут - и не утомятся." (Ис. 40,29-31)

Тяжко було в хресному ході для тіла; для душі було солодко...
avatar

Сайт створено у системі uCoz