MENU
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Пасхальне послання Високопреосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького
18:18
Пасхальне послання Високопреосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького
 
Пасхальне послання Високопреосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького всечесному духовенству, боголюбивому чернецтву і всім вірнимУкраїнської Православної Церкви Рівненської єпархії
Христос Воскресе!
Дорогі браття і сестри!
У цю спасительну ніч, сповнену духовної радості, ми з Вами, з ласки Божої, знову прославляємо Христа Життєдавця. Це радість, яка наповнює собою небо і землю, весь видимий і невидимий світ, сьогодні веселить і наші з Вами серця, дає нам сили, укріпляє нашу віру і утверджує надію на наше життя з Христом у вічності.
Воскресіння Христове - це основа життя, що перемогло смерть, здолало гріх і визволило нас від тління. Христос переміг жало смерті, розірвав кайдани гріха, що відокремлювали людину від Бога. Пасха Господня - це Свято із свят. Торжество із торжеств. Тому свята Церква закликає і нас з Вами прилучитися до цієї радості: "Сей день, его же сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь".
Воскресіння Христове - основа нашої віри, наріжний її камінь (1 Кор. 15, 13-14). Безглуздим було б наше життя, якби воно закінчувалося смертю. Яка тоді користь від доброчесного життя і добрих справ? Праві були б ті, що кажуть: "їжмо і пиймо, бо завтра помремо" (1 Кор. 15, 32). Але людина створена для безсмертя і Своїм Воскресінням Христос відкриває вічне блаженство тим, хто живе вірою в Нього. Наше земне життя - це лише підготовка до майбутнього, до вічності. З нашою смертю ця підготовка завершується, і починається наше нове життя. Бо тайна Воскресіння визволяє рід людський від кайданів смерті і оновлює віру свідченням Самого Христа: "Хто Тіло Моє їсть і Кров Мою п’є, той живе життям вічним і Я воскрешу його останнього дня"(Ін. 6, 54). Власною перемогою над смертю Христос дає всім нам користуватись дарами цієї перемоги.
Воскресіння Христове є наслідком любові Творця до Свого творіння. Через це і ми повинні мати любов не лише до свого Творця, але й один до одного. Наслідком цієї любові буде і наше воскресіння.
Дорогі браття і сестри! Святкуючи з Вами Пасху Христову і радіючи разом з Вами, звертаюсь до Вас у ці дні словами апостола Павла: "Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні"(1 Кор. 16, 13).
Ради Воскреслого Спасителя світу прошу Вас: будьте добрими і поблажливими один до одного. Втілюйте у своє життя заповідь про любов до ближнього. Адже зараз ми живемо у непростий, трудний час, коли для багатьох із нас боротьба за фізичне виживання є щоденною проблемою, яку потрібно вирішувати. У важкому становищі опинилися люди похилого віку, сироти, інваліди, багатодітні сім’ї та бідні. Різко погіршується здоров’я нашого населення, все ширше поширюється серед підлітків наркоманія та інші моральні вади, ускладнюється демографічна проблема, і майже щоденно виникають якісь нові життєві випробування.
Дивлячись на все це, Церква Христова не може бути байдужою до того, що відбувається з нашим народом і з нашою Державою. Нам потрібне духовне оновлення, щоб зупинити духовну кризу, яка веде у прірву. Але вирішити ці проблеми нам буде під силу лише тоді, коли ми - Церква і Держава, об’єднаємо свої зусилля.
Тому для духовенства нашої єпархії і взагалі віруючих людей, в кого ще не зачерствіло серце, відкривається широке поле діяльності. Це постійна турбота про відродження наших храмів і монастирів; турбота про духовну просвіту, християнське виховання дітей і молоді; справи милосердя, духовне окормлення воїнства і тих, хто перебуває у в’язницях; про самотніх, хворих і знедолених. Нехай Воскреслий Господь прийде їм усім на допомогу і стає у поміч нам у нашій праці на ниві милосердя.
Дорогі браття і сестри! Радіючи разом із Вами в цю неповторну пасхальну ніч, від усієї повноти свого люблячого серця сердечно вітаю всіх Вас зі світлоносним святом Воскресіння Христового. Воскреслий із мертвих Господь Життєдавець хай допомагає Вам укріпити Вашу віру, подолати життєві негаразди та з новими силами йти за Христом.
Благодать Господа нашого Іісуса Христа, Воскреслого із мертвих і Собою все воскресившого, нехай буде з усіма Вами!
Воістину Воскрес Христос!
Смиренний Варфоломій,
з ласки Божої Архієпископ Рівненський і Острозький
м.Рівне
Пасха Христова 2011 року
Переглядів: 599 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz