MENU
Головна » 2010 » Березень » 30 » Пасхальне послання Преосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького
15:42
Пасхальне послання Преосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького
 
Пасхальне послання Преосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву і всім Української Православної Церкви Рівненської єпархії
 
Христос Воскресе!
 
Всечесні отці, дорогі браття і сестри.
 
В цих словах, сповнених великої пасхальної радості і християнської надії, міститься сенс нашої віри, на якій ми будуємо своє християнське життя і своє спасіння. Воскресіння Христове, яке ми іменуємо ще святом Пасхи Господньої, - це свято Свято із свят і Торжество із торжеств. Тому Свята Церква, сповіщаючи нам про Воскресіння Христове, закликає всіх нас до цієї духовної радості й урочисто вигукує: „Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся в онь". Пасхальна радість сповнює наші серця, адже Христове Воскресіння - це основа життя, що перемогло жало смерті, порок і тління, даруючи нам справжню свободу, наповнюючи наші серця любов'ю і надією.
Воскресіння Христове знищило силу пекла і страх смерті й відкрило нам дорогу до всезагального воскресіння. Воскреслий Христос повернув нам усе те, що ми втратили через гріхопадіння наших праотців Адама і Єви, зруйнував стіну між Богом і людиною, відчинив нам ворота Раю і подарував нам можливість знову називати себе дітьми Божими. Христос проявив до впавшої в гріх людини. Свою жертовну любов. Він Сам став Жертвою, став тим Агнцем Божим, Який взяв гріхи всього людства на Свої рамена. Любов Божа спонукає нас проявляти любов до ближніх своїх, щоб в наш неспокійний час зберігати „...єдність духу в союзі миру" (Єф.4,3), щоб ніякі життєві негаразди не змогли похитнути церковної єдності і нашої вірності Святій Матері-Церкві.
В дні пасхальної радості сповнюється 20 років утворення Рівненської єпархії. Господь дарував нам бути свідками й учасниками відродження церковного життя і нашої православної віри на Рівненщині. Моя глибока вдячність у ці пасхальні дні простягається нашому духовенству, ченцям і черницям, простим віруючим про неустанну турботу в реставрації наших храмів, монастирів та будівництва нових. Маємо надію, що ювілейні святкування з нагоди двадцятиріччя Рівненської єпархії, які будуть проходити влітку і восени цього року, розпочнуться урочистим богослужінням, яке очолить Святіший Патріарх Кирил. Нехай пасхальна радість додасть нам нові сили для твердого стояння в православній вірі, неліносного служіння для блага Святої Православної Церкви, нашої Батьківщини і нашого народу.
Дорогі брати і сестри! В кінці урочистого святкування Пасхи Господньої ми будемо святкувати 65-річчя Перемоги над фашизмом. У часи Великої Вітчизняної війни наш народ проявив небувалий героїзм і мужність, визволив рідну землю і приніс довгождану свободу народам Європи. Жертовна любов наших воїнів, які проливали свою кров за наше життя і свободу, вимагає від нас із вдячністю поминати в своїх молитвах усіх тих, хто не повернувся з полю бою. Вічна їм пам'ять. Наш священний обов'язок - зберегти мир, здобутий такою дорогою ціною.
Дорогі браття і сестри.
В ці пасхальні дні, дні перемоги життя над смертю, сердечно вітаю всіх Вас з великим Світлим Празником Воскресіння Христового. Христос Воскресе! Нехай Воскреслий Христос оновить наші духовні й тілесні сили на взаємну любов, на добрі справи для блага Святої Церкви та зростання добробуту нашої Вітчизни.
Несімо радість Христового Воскресіння всім - і далеким, і близьким. Вітаймо один одного великодніми словами „Христос Воскресе". Обнімімо один одного і тих, хто ненавидить нас, простімо всіх ради Воскресіння Христового.
Благодать Воскреслого Господа нашого Іісуса Христа нехай буде з усіма Вами у всі дні до кінця віку. Амінь.
 
Воістину Воскрес Христос!
 
Смиренний Варфоломій, з ласки Божої Архієпископ Ровенський і Острозький
 
м. Рівне Пасха Христова 2010 року
Переглядів: 609 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz