MENU
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Пасхальне послання
18:46
Пасхальне послання
Пасхальне послання Високопреосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, всечесним отцям, боголюбивому чернецтву і всім вірним Української Православної Церкви Рівненської єпархії
 
 
Христос Воскрес!
Всечесні отці, дорогі брати і сестри! Із року в рік протягом двох тисяч років православні християни вітають один одного цими благодатними словами, сповіщаючи цілий світ цією благою і радісною звісткою.
Подібно весняному грому, який сповіщає про наближення благодатного дощу, що омиває після довгої зими всіляку скверну і очищає землю, Воскресіння Христове очищає зло, яке вкоренилось в людських душах після гріхопадіння наших прародителів Адама і Єви. Ця радісна звістка в цю спасительну ніч пронеслась над світом, допомагаючи людині знайти нове рішення свого існування з Богом у вічності.
Христос Воістину Воскрес із мертвих, а це означає, що Він є Син Божий, Істинний наш Бог і Спаситель. Значить, нам потрібно в Нього вірувати, покладати на Нього всі свої надії і любити Його всім серцем. Христос Воскрес і Своєю смертю смерть подолав. Він переміг смерть Своїм Воскресінням. Перемога життя над смертю свідчить про силу Божу і про те велике значення Воскресіння Христового для людини. Великодня радість, яка в ці дні наповнює наші серця, для віруючих людей набуває своєї повноти в твердій надії на наше особисте Воскресіння із мертвих, яке Церква проголошує у словах Символу віри: «Чекаю Воскресіння мертвих і життя майбутнього віку». Слова апостола Павла: «Христос - Первісток з померлих, і настане час, коли в Ньому всі оживуть» (1 Кор. 15, 22) підсилюють нашу віру і нашу надію.
Воскресіння Христове принесло оновлення всьому світу, і ми з Вами, дорогі брати і сестри, повинні вже зараз у цьому земному житті здійснювати дану нам благодатну можливість удосконалювати й перетворювати цей світ на краще.
Після Свого славного Воскресіння Христос Спаситель неодноразово з'являвся апостолам, і вони стали проповідниками істини Воскресіння Христового й довели свою вірність Христові своєю мученицькою смертю. Це надихає кожного із нас достойно нести свій життєвий хрест, не боятися труднощів і спокус, пам'ятаючи слова Христа Спасителя: «Я з вами у всі дні до кінця віку» (Мф. 28, 20).
Воскреслий Христос з нами в радості і скорботі, в здоров'ї і хворобі, в успіхах і невдачах. Христос з нами завжди, і це дає нам сили достойно переносити життєві випробування й негаразди, не втрачаючи надії на милість Господню.
Завдання кожної людини, яка через народження приходить у цей світ, - пізнати Бога, пізнати Його святу волю, Його вчення й узгодити своє життя так, щоб і воно стало, подібно до життя святих апостолів, постійним свідченням істини Воскресіння Христового. Наше земне життя повинне оправдовувати наше високе звання християнина.
Дорогі брати і сестри! Святкуючи Світле Христове Воскресіння, ми не можемо зупинитись у своєму духовному житті на досягнутому, тому просимо Всещедрого Бога, щоб пасхальна радість додала нам сили гідно продовжувати своє земне життя, твердо стояти в православній вірі, дала сили в неліносному служінні для блага нашої святої Православної Церкви, нашої дорогої Вітчизни і нашого народу.
Всечесні отці, дорогі брати і сестри! В ці пасхальні дні сердечно вітаю Вас з великим празником Світлого Христового Воскресіння і молитовно бажаю Вам достойно приєднатись до Божественної Вічності, яку нам відкрив Син Божий через Своє Воскресіння.
Щиро бажаю всім Вам світлої пасхальної радості, яка придасть нам нові сили, зміцнить нашу надію на перемогу добра над злом, життя над смертю, правди над неправдою і надасть нам всесильну поміч на творіння добрих діл любові й милосердя. Щиро молюсь разом з Вами, щоб усі ми в радості духовній торжествували перемогу Життя над смертю, Вічного над тимчасовим, Любові над ненавистю. Нехай Пасха Господня, «двери райские нам отверзающая», принесе всім нам і кожному зокрема позбавлення від скорботи й дарує нам повноту благодатних дарів Воскресіння Христового.
Дорогі брати і сестри! Нехай радість, мир і любов будуть з нами у всі дні нашого земного життя. З любов'ю прикликаю на всіх Вас благословіння Воскреслого Христа.
Воістину Воскрес Христос!
Смиренний Варфоломій,
з ласки Божої Архієпископ Рівненський і Острозький.
Пасха Христова 2012 року                                                                                                                                                         м. Рівне
Переглядів: 832 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz