MENU
Головна » 2010 » Жовтень » 11 » Паломницька подорож
09:03
Паломницька подорож
З ініціативи настоятеля Свято – Катеринівського храму м.Здолбунів, 23 вересня було звершено паломницьку подорож до святинь Києво – Печерської лаври і інших монастирів нашої столиці.
Метою даної поїздки було святе бажання вклонитися мощам Києво – Печерських святих і (десниці) святої Великомучениці Єкатерини, мощі якої перебували у Свято –Введенському монастирі.
Дана подорож розпочалася з теплої молитви за подорожуючих у храмі, яку звершив біля опівночі 23 вересня настоятель Свято – Катеринівського храму протоієрей Олександр Єгоров. Після благословення і окроплення паломників святою водою, з почуттям духовної радості сівши у автобус ми відправились у подорож.
Першою нашою зупинкою у м.Києві, була Києво – Печерська лавра. Помолившись на ранній Божественній літургії у Хресто – Воздвиженському храмі, при ангельському співі насельників лаври, всі ми відправились вклонитися мощам преподобних отців, які почивають у ближніх і дальніх печерах. Після молитви у печерах, ми спустилися до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де ковтнувши цілющої води втамували тілесну і духовну спрагу.
Перебуваючи у Іонинському монастирі з благоговінням молилися біля мощей і проспівали вєлічаніє преподобному Іоні Києвському.
Слідуючою нашою зупинкою був Введенський монастир. По благословенню намісника Введенського монастиря архімандрита Даміана, нам було позволено звершити молебень і акафіст біля мощей нашої покровительки храму, Святої великомучениці Єкатерини. Помазавшись благословенним єлеєм, і приклавшись до мощей і інших святинь монастиря, серед яких чудотворна ікона „ Прізрі на смірєніє”,ми відправились до кінцевого місця нашого паломництва, до Свято – Покровського жіночого монастиря. У монастирі ми молилися біля мощей засновниці Покровського монастиря, преподобної Анастасії, і вклонилися копії чудотворної ікони Почаївської, від якої отримала зцілення інокиня Анастасія. На завершення нашої подорожі інокині Свято – Покровського монастиря пригостили усіх здолбунівських паломників смачною монастирською трапезою.
Під вечір, хоч і трошки втомлені, але з почуттям духовного піднесення ми відправились назад до свого дому.
Особливу подяку і низький поклін висловлюємо священнику Свято – Покровського монастиря м.Києва, протоієрею Василію Русаловському, який розповів нам про історію монастирів, постійно супроводжував нас, і молився разом з нами біля мощей Святої великомучениці Єкатерини.
Протоієрей Олександр Єгоров
 
Фото:
 
Києво-Печерська Лавра
 
Фото на пам’ять. Ботанічний сад
 
Помазування паломників благословенним єлеєм
біля мощей св. великом. Єкатерини. Введенський монастир
Молитва біля чудотворної ікони "Призри на смирение".
Введенський монастир
Біля джерел преподобних Антонія і Феодосія
 
Священик Василій розповідає паломникам
про історію Покровського монастиря
Переглядів: 792 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 21 2 »
avatar
1
1 gamava • 10:32, 12.10.2010
Дійсно, після цієї подорожі ще довгий час відчуватиметься духовне піднесення...

Дякуємо Богу, нашому отцю Олександру і усім, хто долучився до проведення цієї корисної для душі та тіла паломницької подорожі.

1-1 2-2
avatar

Сайт створено у системі uCoz