MENU
Головна » 2011 » Червень » 2 » Освячення храму в Здолбунові + фоторепортаж
15:07
Освячення храму в Здолбунові + фоторепортаж
28 травня 2011 р. у Свято-Казанській парафії м. Здодолбунів відбулася надзвичайно важлива подія. Був освячений храм який є частиною адміністративного корпусу. Так як в майбутньому має будуватися центральний храм на честь Казанської ікони Божої Матері, то цей храм був освячений на честь св. муч. Тетяни.
Чин освячення звершив Владика Варфоломій Архієпископ Рівненський і Острозький.
Під святковий передзвін о 7.50 Владика прибув до храму. На порозі дорогого гостя зустрічали діти з квітами та церковний староста з короваєм. У храмі Його Високопреосвященство зустрічав настоятель о. Юрій з духовенством.
Звершивши вхідні молитви Владика облачився. Зворушливий чин освячення престолу - головної святині кожного православного храму, та самого храму відбувався при відкритих Царських Вратах. У цьому для Владики допомагали священики.
О 8.45 розпочалася Божественна Літургія. Після її закінчення всі пройшли хресним ходом навколо храму і Владика окропив храм і всіх людей святою водою.
Святковий молобень відбувся на сходах храму. В кінці молебня Владика Варфоломій звернувся до всіх присутніх зі словом повчання, та привітав із освяченням храму. Владика відмітив що у Рівненській єпархії це перший храм на честь муч. Тетяни, яка є покровителькою православного студенства.
Владика нагородив орденом свт. Димитрія Ростовського Ніколайчука Петра Андрійовича, Стєнєчкіну Людмилу Іванівну та настоятеля храму о. Юрія Шевчука.
приємно, що привітати всіх присутніх з освяченням до храму прибули голова Здолбунівської Райдержадміністрації Шуль Віталій Степанович та заступник голови Здолбунівської райради Мельник Яків Романович, які подарували ікону «Цар Слави».
Прот. Юрій Шевчук
 
Вітаємо священиків та парафіян храму з освяченням!
 
Також про це читайте тут
ФОТО:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1219 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.4/7
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz