MENU
Головна » 2010 » Серпень » 3 » Кого розізлила «Православна Здолбунівщина»?
18:34
Кого розізлила «Православна Здолбунівщина»?
На сайті «ZDOLBUNIV.INFO» з’явився матеріал про сайт «Православна Здолбунівщина», де автор Андрій Возницький розповідає про злість, яка бере його від перегляду сайту і яка привела його до рішення написати матеріал про церкви Московського патріархату.
Хоча про церкви у його матеріалі ми нічого не знайшли, та все ж рахуємо за потрібне дати відповідь автору статті ««Православна Здолбунівщина», чи може правильніше «Православна Малоросія»?»
Шкода, що автора до написання статті спонукала злість. Хоча автор за віросповіданням, як він сам написав у коментарях до свого матеріалу, язичник і можливо язичники мають право злитись на Церкву Христову. Все ж мені здається, що зі злості нічого толкового не напишеш і не зробиш.
Андрій не знайшов на сайті інформації «по саме Здолбунівщині». Шкода, мабуть не шукав, або не хотів знайти. Хоча назва сайту не зобов’язує писати тільки про життя православних на Здолбунівщині. Ми висвітлюємо новини й нашої Рівненської єпархії та й Української Православної Церкви взагалі. Нещодавно завершився візит нашого Святійшого Патріарха Кирила до України і тому не дивно, що останні матеріали на сайті присвячені саме цій події. Матеріали подаються мовою оригіналу і тому є матеріали й російською мовою. Якщо когось це тривожить, або спонукає до роздумів про політику, або… Проблему потрібно вирішувати, мабуть людині з цим жити не просто. Є багато різних українських газет російською мовою і люди їх читають й розуміють, але правослане видання має бути обов’язково україномовним, бо в іншому випадку на нього наклеять ярлик ворожого.
Хочу сказати, що дитячу газету «Божа криничка» ми видаємо українською мовою. Для цього робимо багато перекладів з російської, бо діти російську мову розуміють важко. А сайт для дорослих, без будь-яких політичних задумів, друкує матеріали мовою оригіналу. Та й статті створені нами, - всі україномовні.
Про «Старі добрі пісні». Особисто для мене це дійсно старі пісні мого дитинства. Вони дійсно добрі. А проблему, що не на тій мові, знову потрібно вирішувати. З нашого боку це буде додавання в список україномовних пісень, а що робити вам, я не знаю. А пісні, що є на сайті зараз дійсно старі і добрі, але це, якщо без політики, а в іншому випадку, розумію, це може як Ви пишете «просто добити».
Тепер про хліб. На будь-якій просфорі є священне зображення. Якщо сталося так, що просфора поцвіла, її дійсно потрібно спалити. Це роблять й з іншими освяченими предметами, які стали непридатними. Про це не написано в Біблії і дарма Ви, Андрію, її переривали. Я думаю, що про створення Православних сайтів у мережі Інтернет Ви у Біблії теж нічого не знайдете. Біблія – це Священне Писання, а є ще Передання, частина якого була записана і стала Священним Писанням. Життя продовжується і не дивно, що про деякі речі у Біблії не написано. Але якщо б Ви не захотіли цей хліб спалити, то ніхто не забороняє Вам його їсти, але за наслідки Ви відповідатимете самі. Ось така «отсєбятіна».
І на закінчення. Я думаю, що для православних сайт «Православна Здолбунівщина» є дійсно сайтом Православної Здолбунівщини і тому назву, як ви радите, ніхто міняти не буде, а Ви, як щирий українець, а можливо це тільки мені здалося, попіклуйтеся про написання назви сайту «Здолбунів.інфо» не англійськими, а українськими літерами.
 
Дякую за увагу до нашого сайту. З повагою, протоієрей Олександр Карпюк
Переглядів: 1020 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 31 2 3 »
avatar
1
1 kol • 08:14, 04.08.2010
Читав обидві статті.
Підтримую протоієрея Олександра Карпюка
Стаття Арія Возніцького дійсно написана зі злістю і не є обєктивною.

Таккож хотів би зробити зауваження по вашому сайту.
Булоб дуже непогано зареєструвати йому більш правильне доменне ім’я щось на зразок http://pruxod.rv.ua також перенести на професійний хостинг щось на зразок http://hostpro.ua/ тариф економ а сайт побудувати на системі керування сайтом Joomla 1.5.20

Переваги професійного хостингу:
зручна панель керування
поштовий сервер з веб інтерфйейсом
щоденне резервне копіювання сайту

Переваги системи Joomla 1.5.20:
легко побудувати сайт
зручно наповнювати матеріалами
більше 5000 розширень
незалежність від хостера
(тобто можна в будь-який час забрати сайт з хостингу і перенести на інший)

1-1 2-2 3-3
avatar

Сайт створено у системі uCoz