MENU
Головна » 2011 » Січень » 30 » Хроніка перебування Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України на Рівненщині 16.01.2011
12:17
Хроніка перебування Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України на Рівненщині 16.01.2011
 
16 січня Предстоятель Української Православної Церкви - Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, відвідав дитячий будинок-інтернат в смт Мізоч, де зустрівся з дітьми та працівниками закладу й передав 30 тисяч гривень на обладнання медичного кабінету в школі-інтернат. Благодійні кошти були зібрані під час ярмарки-акції на допомогу дитячим будинкам України. Блаженнішого Митрополита Володимира супроводжували Архієпископи - Рівненський і Острозький Варфоломій та Переяслав-Хмельницький Олександр. У благодійній акції взяв участь губернатор Рівненської області Василь Берташ.
Діти в знак вдячності за передані кошти та вручені їм різдвяні подарунки, які вручив Предстоятель Церкви, проспівали ряд різдвяних колядок та гостинно запросили високих гостей до шкільної їдальні, де пригостили всіх чаєм та домашніми пиріжками.
Перебуваючи в смт Мізоч, Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Різдво-Богородичний храм, де його радо зустрічав настоятель храму - благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Вітаючи в храмі при великій кількості парафіян високого гостя, протоієрей Олександр розповів історію храму та запросив Блаженнішого Митрополита Володимира відвідати в зручний для нього час парафію та звершити в храмі Божественну Літургію. Предстоятель Церкви звернувся до віруючих зі словом привітання та благословив усіх присутніх святими іконками.
Залишаючи гостинне селище Мізоч Предстоятель Української Православної Церкви з особами, що його супроводжували, відвідав древній Свято-Троїцький Дерманський жіночий монастир.
На церковному погості високого гостя зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Вероніка, яка разом із сестрами піднесла Предстоятелю Церкви живі квіти та запашний коровай, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Троїцький соборний храм, де звершив невеликий молебень та привітав сестер монастиря та численних парафіян з різдвяно-новорічними святами. Митрополит Володимир благословив віруючих та відвідав ігуменські покої, де гостинна господиня запропонувала всім гостям вечірній чай.
Сердечно попрощавшись і благословивши всіх сестер обителі, Блаженніший Митрополит Володимир відбув до Києва.
 
 
На цю тему також ТУТ
Переглядів: 647 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz