MENU
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Хресна дорога
07:04
Хресна дорога

"Коли хоче хто йти вслід за Мною, -
хай зречеться самого себе, і хай візьме
свого хреста та й іде вслід за Мною"
(Матфія 16.24).
 
 
З давніх давен, православні християни брали на себе подвиг за ради Христа Спасителя. Зокрема це накладення на себе поста, подвигу милосердя та саме поширене - це терпеливе несення свого життєвого Хреста, яке і виражається у підкріпленнях подвигом хресних ходів до святинь, і власне по святинях з молитвою та співом духовних піснеспівів та псалмів.
 

Серце сповнюється радості, торжества та утіхи коли і ми стаємо учасниками такого дійства. Адже як приємно бачити як усі люди, в тому числі і діти та усе духовенство району несуть на грудях ікону і терпеливо з радістю прямують до назначеної мети. Під час хресних ходів християни рідняться і стають, немовби, одна велика родина та духовна сім`я.
В цьому році у нашій Рівненській єпархії з благословення архієпископа Рівненського та Острозького Варфоломія було розпочато благородну справа. Окрім виїзних форумів по благочиннях вперше в Здолбунівському благочинні відбувається з ініціативи благочинного району протоієрея Олександра Карпюка, та молодіжним відділом, в лиці керівника розвитку духовності серед молоді Здолбунівського благочиння ієрея Юрія Линки та заступника керівника протодиякона Георгія Пилипчука.
Хресний хід розпочався молебнем, де і мені випала честь привітати духовенство та молодь і передати архіпастирське благословіння усім учасникам хресної ходи.
Це подія яка не лишає байдужим нікого тому, що вона залишає неабиякий слід в житті кожної людини. Уявімо собі коли велика кількість людей, об’єднаних вищим духовним спілкуванням, і ніхто не томиться від втоми дня та дороги, бо в серцях їх горить віра та подвиг за ради Христа. Адже духовне єднання в якому ми об’єднуємось ще міцнішає. Давайте не втрачаймо такої можливості, об’єднуймося, берімо на себе подвиги духовні, відправляймося у хресні ходи, спілкуймося, єднаймось в молитві біля святинь, виправляймось і так виконаємо закон Христовий.
 
Голова розвитку духовності серед молоді,
Керівник молодіжного відділу в Рівненській єпархії
протоієрей Василій Романюк
http://nika.rv.ua/
Переглядів: 790 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz