MENU
Головна » 2011 » Березень » 21 » Є таке село
14:53
Є таке село
Серед інших сіл в Здолбунівському районі, знайшло собі місце невеличке село Коршів. Обабіч його оточують села Урвенна, Лідаво, Уїздці, Кунин, Чеське Залісся. З давнини жителі с. Коршів були прикріплені до Свято-Георгівської парафії с. Кунин. В 90-х роках минулого століття на місцевому кладовищі було побудовано каплицю на честь Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова. За ініціативою настоятеля Свято-Георгієвського храму села Кунин протоієрея Миколи Чубиша, було добудовано вівтарну частину. В 1996 році 18 липня в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, з благословення керуючого Рівненською єпархією Високопреосвященнійшого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, було освячено престол цього храму. Освячення звершив, нині покійний благочинний Здолбунівського району протоієрей Миколай Ярощук. Це дало змогу, хоча б у визначенні дні, проводити в селі літургійне життя.
 
В 2010 році за бажанням віруючих села Коршів було утворено нову Свято-Іоанно-Богословську парафію, шляхом відокремлення її із складу Свято-Георгівської парафії с. Кунин. Регулярне богослужіння розпочалося з 28 листопада 2010 року. З 21 лютого 2011 настоятелем призначено протоієрея Володимира Костюка.
 
З настанням Великого посту було придбано дещо необхідне з церковної утварі. Напрестольне Євангеліє, Святу Голгофу, яку власноруч виготовив староста храму Гончарук Михайло Віталійович, та спускну ікону Почаївської Божої Матері.
 
Жителі села Коршів мають велике бажання побудувати новий храм в центрі села, в чому їм нехай допоможе Господь Бог.
 
Настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму с. Коршів Золбунівського району.
протоієрей Володимир Костюк
 
ФОТО:
 
Свята Голгофа
 
Настоятель та староста храму
 
Спускна ікона Божої Матері
 
У вівтарі
Переглядів: 1253 | Додав: pruxod | Теги: Коршів | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz