MENU
Головна » 2010 » Грудень » 9 » День пам'яті Святої Великомучениці Катерини.
00:14
День пам'яті Святої Великомучениці Катерини.
    7 грудня Церква Христова молитовно вшановує Святу великомученицю Катерину.
      З життя угодниці Божої відомо, що Свята діва Катерина володіла багатством, і мала рідкісну красу і розум. Язичництво в якому вона виховувалась, не задовільняло її ні своїми віруваннями а ні звичаями. Багато було шукачів її руки, але вона їм відмовляла, відповідаючи, що згідна вийти заміж лише за того, хто перевершить її в знатності, багатстві, красі та мудрості. Таким женихом став Предвічний Младенець - Іісус Христос, лик Якого свята Катерина просвітившись вірою побачила під час сну. Іісус Христос милостиво поглядаючи на неї дав їй перстень, обручивши її Собі. Коли видіння скінчилося і свята прокинулася від сну, на руці її світився перстень - чудовий дарунок Небесного Жениха. З того часу Свята діва тільки про те думала, як зберегти вірність Небесному Жениху. Ні переконання, ні спокуси, ні погрози, ні муки не могли схилити її до відречення. Стерпівши страшні муки, покрита ранами Свята великомучениця Катерина багатьох язичників привела до віри. Закінчила своє життя великомучениця сповідуючи вірність своєму Небесному Жениху - Христу, та з молитвою до Нього зхилила під меч свою священну главу.
     Пам'ять Святої великомучениці Катерини з особливим духовним піднесенням було відзначено у Свято - Катеринівському храмі м.Здолбунів. Храм святкував своє престольне свято. На передодні свята ввечері у храмі собором священників було звершено вечірнє богослужіння. А в самий день пам'яті великомучениці Катерини Божественну  літургію  очолив архієпископ Люблінський і Холмський Авель, у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія. Після Божественної літургії був звершений святковий молебень з обходженням навколо храму.
                                                                            протоієрей Олександр Єгоров
Фотографії:
Храмова ікона Св.великом.Катерини з часточкою її Святих мощей.


















     
     
      


 

 

       
Переглядів: 1045 | Додав: Aleksandr | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 1
avatar
2
1 Ірина • 09:54, 09.12.2010
Свята великомученице Катерино моли Бога за нас! Вітаю всіх зі святом! Дай Боже по молитвах св. вмч. Катерини дочекатися і на другий рік цього світлого празнику в мирі, злагоді, любові, чистоті, здоров'ї і достатку!
avatar

Сайт створено у системі uCoz