MENU
Головна » 2010 » Січень » 21 » Чудо на джерелі святого Миколая у с. Гільча у богоявленську ніч + фото
19:18
Чудо на джерелі святого Миколая у с. Гільча у богоявленську ніч + фото
Останніми роками ми все більше дізнаємося про православні чудеса. Події релігійного характеру повинні бути осмислені тому, що в них є Божа воля. Чудом є те, що в матеріальних речах ми прилучаємося до благодіянь Божих. Чудо - це те, що перевершує закони природи.
Свідками одного з православних чудес стали сотні людей біля джерела Святого Миколая с. Гільча Здолбунівського району в Богоявленську ніч з 18 на 19 січня. 19 січня в 00:00 годин священики розпочали звершувати Водосвятний молебень. Всі завмерли, дивилися на воду, чекаючи чуда. Адже звістка про те, що воно відбувається біля джерела щороку у Богоявленську ніч розноситься по всіх округах і з кожним роком все більше й більше людей приїздять на це святе місце, щоб стати свідками звершення Божої волі.
Тільки почалося богослужіння з води почав здійматися пар, а потім вода «заграла». Спочатку невеликі хвилі покотилися по воді, потім вони все більшали й більшали, ніби їх гнав сильний вітер. На деякий час вода стихла, тільки легенько погойдувалась. Потім знову накочувалися великі хвилі. На превеликий подив, хвилі рухались проти течії. Вода вирувала протягом усього богослужіння. Після закінчення Водосвятного молебню, вода стала тихою та спокійною.
Православні християни з вірою в серці, з молитвою заходили у воду, вмивалися, купалися, просили в Бога зцілення. Це чудо було повчанням для тих неправославних, які не з вірою, а з цікавості приїхали на це святе місце. Божественне натхнення зробило те, що не під силу людині. Дійсно, сила Божа в нашій немочі звершується, хоча багато кому чудеса Божі здаються неймовірними.
Священик Андрій Остапюк, настоятель Свято-Казанського храму с. Урвенна (фото автора)
 
Люди біля джерела (вода у стані спокою)
 
Вода у стані спокою
 
Розпочинається хвилювання води
 
Хвилювання посилюється
Переглядів: 1756 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 b0ba64 • 15:24, 15.05.2016
Я прочитав про чудо яке відбувається на джерелі св.Миколая в с.Гільча на Водохрище і вирішив перевірити чи це правда.Це було у 2013р.Ніч була тиха на воді повний штиль падав легенький сніг.Під яас богослужіння нічого не відбувалося..Але як тільки сященник доторкнувся хрестом до води пішла хвилька.Ця хвилька мала б заспокоїтися але цього не сталося.Хвилька почала збільшуватися битися в камяну стінку джерела.Від стінки почали відскакувати бризги і ці бризги не тонули у воді а скакали по ній.Явище не природне і відбувалося воно доки люди не пішли купатися.Спочатку було цікаво потім стало страшно.У 2014р.на джерелі молодь дурачилася і нічого подібного не відбувалося.В інші роки я там не був і не знаю чи відбувалося чудо.
Василь м.Луцьк
avatar

Сайт створено у системі uCoz