MENU
Головна » 2010 » Квітень » 26 » Блаженніший Митрополит Володимир благословив хресний хід, присвячений 24-й річниці аварії на ЧАЕС + МОЛИТВА ЗА ЧОРНОБИЛЬЦІВ У ЗДОЛБУНОВІ
16:14
Блаженніший Митрополит Володимир благословив хресний хід, присвячений 24-й річниці аварії на ЧАЕС + МОЛИТВА ЗА ЧОРНОБИЛЬЦІВ У ЗДОЛБУНОВІ
25 квітня Предстоятель Української Православної Церкви біля своєї резиденції (корпус № 70 Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври) благословив моторизований хресний хід, присвячений 24-й річниці аварії на ЧАЕС.
Організаторами акції виступили: Військовий відділ Київської єпархії Української Православної Церкви, Синодальний відділ «Церква і культура», Київський міський мотоклуб «Нічні вовки».
Благословляючи байкарів, Первосвятитель побажав їм щасливої дороги та Божої допомоги у благих намірах, які є хорошим прикладом любові до Батьківщини і до Церкви.
Після цього, Архіпастир окропив святою водою мотоцикли та каравай, із яким байкери вирушать у хресний хід. Насамкінець, Митрополит Володимир благословив присутніх образочками Господа Іісуса Христа.
Організатори акції від імені її учасників із побажаннями кріпості та багатьох років життя піднесли Владиці Володимиру випечений з тіста ріг достатку.
Отож, протягом найближчих двох днів байкери проїдуть за маршрутом Київ-Чорнобиль, де, зокрема, у Свято-Іллінському храмі молитимуться під час панахиди.
У майбутньому планується проведення ще кількох подібних заходів. Зокрема, до дня Перемоги відбудеться моторизований хресний хід Києвом, а до дня пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла – західними регіонами нашої держави.

http://pravoslavye.org.ua/

Цього дня за жертв Чорнобильської трагедії молилися і у м. Здолбунів.
На запрошення Здолбунівської райдержадміністрації настоятель Свято-Казанської церкви о. Юрій Шевчук взяв участь в мітингу-реквіємі в пам’ять Чорнобильської катастрофи. Отець Юрій розпочав мітинг заупокійною молитвою за покійними ліквідаторами та тими, хто помер від цієї катастрофи. Під час молитви співав зведений хор Казанської та Катеринівської парафій. Також о. Юрій звернувся до присутніх зі словом, у якому розповів про ікону "Чорнобильський Спас" і закликав пам’ятати тих людей, що заради ближнього не пошкодували життя і виконали Господню заповідь про любов до ближнього і побажав здоров’я ліквідаторам, що пройшли цей важкий шлях і залишилися живими.
Переглядів: 709 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz