MENU
Головна » 2012 » Червень » 12
 
Сіяч сіє, а чи зійдуть посіви залежить не від нього. Якщо насіння добре, то щоб воно зійшло має бути в міру сонця, в міру дощу, та й земля, в яку кинуте насіння має бути доброю. Від Бога залежить, чи зійде насіння й чи принесе плід. В духовному плані насіння слова Божого може зійти й принести плоди не відразу. Бог знає коли це має статися, щоб принести як найбільше користі душі. А ми повинні сіяти і не втрачати надії, що посіяне нами обов’язково принесе добрі плоди.
Відкриті серця до сприйняття слова Божого – ось та духовна нива, яку ми маємо засівати. Радісно буває, коли бачиш людей готових до сприйняття слова Божого. Слово Боже – це жива вода, що ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: pruxod | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)

Нещодавно, 5 червня 2012 року у Свято-Різдво-Богородичному храмі смт Мізоч Здолбунівського району відбувся Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиння, в якому брали участь молоді люди віком від 15 до 30 років. Саме на такому заході мені пощастило побувати та безпосередньо приймати участь.
Заїзд та реєстрація учасників розпочалася о 8 годині ранку, а вже о 8.30 год відбувся спільний молебень молоді та священників, який очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк, після чого нас було ознайомлено з програмою з’їзду.
Захід проходив у храмі та на прилеглій до нього території.
Учасники з’їзду мали змогу прослухати бесіду на тему ‘’Православна молодь в Церкві та суспільстві’’. Після бесіди ми записували на папері запитання, що нас турбують, передавали їх священникам, а згодом мали можливість отримати від них повнозначні та вичерпні відповіді. Після запропонованого столу з солодощами, чаєм та кавою розпочались різ ... Читати далі »
Переглядів: 869 | Додав: pruxod | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)

Мої враження позитивні від усіх заходів, які були проведені на з'їзді. На мою думку, молодь яка була присутня на зібранні, переважно із церковних сімей. Хотілося б, щоб залучалися до таких міроприємств молоді люди, які далекі від церковного життя. Сподіваюсь, що у наступній зустрічі аудиторія буде ширшою. Маю велике бажання взяти участь у наступному з'їзді. Протоієрей Володимир Костюк, с. Коршів
 
Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського району, що відбувся 5 червня 2012 року на території Різдво-Богородичного храму смт Мізоч, на мою думку має важливе значення в питанні навернення молодих людей до Церкви і Православної віри. Будемо надіятись на допомогу Божу у цій добрій справі. Думаю, що Господь врозумить нашу молодь, яка нажаль в більшості далеко поза Церковною огорожею і все ж таки хоча б частина молодих людей зрозуміє, що без Бога неможливо ніщо, зокрема жити ... Читати далі »
Переглядів: 804 | Додав: pruxod | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)

Перший регіональний з’їзд молоді Здолбунівського благочиния ставив своїм завданням вдосконалити ставлення до Церкви нашої молоді. Величезний потік інформації, яку отримує молоде покоління сьогодні,не дає змоги пояснити великий ряд духовних питань, які турбують їх. Тому організатори з’їзду, священники, намагалися донести до молоді правдиву інформацію про сучасне життя Церкви, цінності православної віри, норми церковного життя.
Сучасна молодь, володіючи певними знаннями, в своїй більшості не має православних пере­конань, які приведуть її до життя во Христі. Тому на з’їзді і було обговорено чимало наболілих питань, які турбують молодь. В розмові з нею було вияснено, що найбільш вдало пройшли: спортивний конкурс, театралізовані сцени із життя Церкви, конкурс запитань і відповідей, обговорення церковних проблемних питань в групах.
Вцілому програма з’їзду була багатогранною і різнобарвною. Різноманітні ігри та конкурси зближували молодь, давали їм можливість ре ... Читати далі »
Переглядів: 890 | Додав: pruxod | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)

Молодіжні питання є такими, що викликають чи не найбільшу турботу в багатьох галузях сьогодення, а особливо Церкви. В наш час поняття «Церква» і «молодь» швидше за все є несумісними між собою і часто буває надзвичайно важко знайти між ними щось спільне.
По-перше, за проведеним соцопитуванням серед молодих людей, ми приходимо до єдиної думки, що типових прихожан храмів вони швидше уявляють, як «пенсіонерку в хустині», ніж як «студента престижного ВУЗу». В суспільстві склався образ Церкви консервативної і дорослої, Церкви наших бабусь і дідусів (можливо ще батьків), але ніяк не друзів і однокласників.
По-друге, Церкву розглядають, як «інститут всіляких заборон». Молодь лякає те, що якщо вони повернуть своє життя назустріч Церкві, то потрібно буде змінити спосіб свого життя, відмовити собі в багатьох пристрастях і задоволеннях. Потрібно буде заборонити собі те, що завжди так цікавило й займало важливу частину життя. На думку молоді, куди не глянь, з усіх сторін, ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: pruxod | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz