MENU
Головна » 2011 » Липень » 08
Темно. Завірюха. Але нам, прихожанам Свято-Михайлівської церкви села Миротин це не завада, адже у нас свято. Нас до храму кличе Дзвін. Вже кілька років пройшло з тих пір як у ньому з’явилася тріщина: малопомітна для ока, але яка забрала у нього найголовніше – голос. Несила було слухати, як він намагається по-старому дзвінко дзвеніти, а у нього нічого не виходить. Почалися пошуки майстра, який би міг повернути голос нашому дзвону. Молилися, запитували, радилися. І він знайшовся.
У місті Бучач, що на Тернопільщині, працює Василь Бабала - власник ливарного кооперативу ”Іскра". Він єдиний в Україні майстер, який ремонтує давні церковні дзвони. Технологію винайшов сам. І ми звернулися до нього по допомогу. Нашій радості не було меж, коли він відгукнувся на наше прохання.
І ось Дзвін вже вдома: у рідному святому храмі. Позаду дорога, ремонт, знову дорога, надійні руки Юрія та Володимира, які несли «хворого друга» до майстрів і повернули додому вже цілого і «здорово ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: pruxod | Дата: 08.07.2011 | Коментарі (0)

 
8 липня в Трапезній палаті храму преподобних Антонія та Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира відбувся Ювілейний Собор Української Православної Церкви.
Розпочалася робота з молебню, після чого Блаженніший Владика звернувся з вітальним словом до учасників Собору.
Далі було обрано редакційну комісію Собору. Керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан зачитав вітальні адреси учасникам Собору від Святішого Патріарха Кирила та Президента України Віктора Януковича.
Голова Мандатної комісії митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій оприлюднив статистичні данні по квор ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: pruxod | Дата: 08.07.2011 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz