MENU
Головна » 2011 » Березень » 21
В Свято-Троїцькому храмі с. Дермань Друга в першу неділю Великого посту дбайливо вшановується пам’ять святого великомученика Феодора Тирона, особливо відносно поборництва чистоти святої віри та дотримання святого посту.
Так, через 50 років після мученицької кончини святого Феодора, імператор Юліан Відступник намірився хитрим способом послабити християнство. Він, бажаючи поновити в імперії язичництво, піддавав християн явним і тайним переслідуванням. Знаючи, що християни в першу седмицю Великого посту особливо дбають про чистоту тілесну й духовну, імператор наказав правителю міста Константинополя окропити на всіх ринках продукти харчування ідоложертвенною кров’ю. В цей час архієпископу Константинопольському було видіння. Йому уві сні з’явився чоловік, котрий наказав заборонити християнам купувати продукти на ринках, бо вони окроплені ідоложертвенною кров’ю. Також повелів тим, у кого не було їстивних запасів вдома, варити коливо (розмочену пшеницю з ... Читати далі »
Переглядів: 944 | Додав: pruxod | Дата: 21.03.2011 | Коментарі (0)

На прохання завідуючої Будеразьким стаціонарним відділенням для людей похилого віку та інвалідів з постійним місцем проживання Луцюк Галини Павлівни, 3 березня 2011 року, настоятель Свято-Покровської церкви с. Будераж протоієрей В’ячеслав Грищук відслужив молебень за здоров’я мешканців будинку-інтернату.
 
Після молебню о. В’ячеслав промовив проповідь про любов до Бога та ближнього та про виконання євангельських заповідей.
 
На просьбу людей, настоятель храму і надалі планує по милості Божій проводити такі, потрібні для мешканців будинку-інтернату, духовні заходи.
 
Марія Грищук
 
 
Переглядів: 995 | Додав: pruxod | Дата: 21.03.2011 | Коментарі (0)

Серед інших сіл в Здолбунівському районі, знайшло собі місце невеличке село Коршів. Обабіч його оточують села Урвенна, Лідаво, Уїздці, Кунин, Чеське Залісся. З давнини жителі с. Коршів були прикріплені до Свято-Георгівської парафії с. Кунин. В 90-х роках минулого століття на місцевому кладовищі було побудовано каплицю на честь Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова. За ініціативою настоятеля Свято-Георгієвського храму села Кунин протоієрея Миколи Чубиша, було добудовано вівтарну частину. В 1996 році 18 липня в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького, з благословення керуючого Рівненською єпархією Високопреосвященнійшого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, було освячено престол цього храму. Освячення звершив, нині покійний благочинний Здолбунівського району протоієрей Миколай Ярощук. Це дало змогу, хоча б у визначенні дні, проводити в селі літургійне життя.
 
В 2010 році за бажанням віруючих села Коршів було утворено нову С ... Читати далі »
Переглядів: 1251 | Додав: pruxod | Дата: 21.03.2011 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz