MENU
Головна » 2010 » Жовтень » 01
 
Минулої неділі у с. Гільча було освячено пам’ятний знак на місці колишнього кладовища.
На запрошення настоятеля Свято-Миколаївського храму с. Гільча, протоієрея Валерія Усика та сільського голови Л. М. Балабат, освячення звершив благочинний Здолбунівського району, протоієрей Олександр Карпюк.
Після освячення було звершено заупокійну літію за всіх спочилих православних християн різних національностей (українців, чехів, поляків), що були поховані на колишньому кладовищі.
Також благочинний звернувся до присутніх зі словом, у якому закликав молитися за спочилих і виразив надію, що спонукати до цієї молитви буде освячений знак, на якому є знамення хреста.
Вічна пам’ять спочилим!
 
Фото:
 
Переглядів: 739 | Додав: pruxod | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці, Престольний празник святкували жителі с. Білашів Здолбунівського району. Ще зранку почали звідусіль сходитись прихожани храму на святкове богослужіння, щоб прославити народження своєї Небесної Покровительки.
 
За богослужінням молились семеро священиків та один протодиякон. Двоє священиків прибули з сусідньої Шепетівської єпархії, але вони уроженці с. Білашів.
 
Після Всенішної та Божественної літургії було відслужено святковий молебень з хресним ходом навколо храму.
 
Очолив богослужіння отець Юрій Шевчук, настоятель Свято-Казанського храму м. Здолбунів. Він же звернувся до віруючих зі словом повчання, привітавши настоятеля храму та прихожан з храмовим торжеством. В свою чергу настоятель храму подякував священикам та віруючим, які прибули на богослужіння, закликавши на них Боже благословіння та побажавши заступництва Божої Матері.
Переглядів: 966 | Додав: pruxod | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz