MENU
Головна » 2009 » Серпень » 26 » Три духовні перлини нашої країни ― Києво-Печерська, Почаївська та Святогірська Свято-Успенські Лаври готуються до престольного свята
19:46
Три духовні перлини нашої країни ― Києво-Печерська, Почаївська та Святогірська Свято-Успенські Лаври готуються до престольного свята
     
 
Три духовні перлини нашої країни - Києво-Печерська, Почаївська та Святогірська Свято-Успенські Лаври, а також численні монастирі та храми, присвячені Успінню Богоматері, у день, пов'язаний із пам'яттю про Успіння Пресвятої Богородиці, святкують престольне свято.

 Свято Успіння Божої Матері є престольним святом святої Київської Русі. У Києві з веління Божої Матері та на кошти, які Вона дала грецьким зодчим, було зведено перший храм Успіння - Велику Успенську Церкву: «Хочу церкву Собі побудувати на Русі в Києві... й у ній хочу жити... Моїм ім'ям хочу назвати її». І, вручивши зодчим ікону Успіння, Мати Божа сказала: «Вона намісною хай буде».

У день цього великого торжества, коли Цариці Небесній служать ангели та архангели, коли всі святі Їй вклоняються, коли сонм угодників Божих Її величає, нам залишається одне - дякувати Богові за Його найбільшу милість. У Своєму Успінні Пречиста Діва перейшла із земного звичайного багатостраждального життя у вічне життя та стала Царицею неба й землі, Молитовницею і Прохальницею за людський рід. Для кожного віруючого християнина це найбільше свято.

Особливо готуються до свята Успіння Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській Лаврі. Цього дня у храмах обителі - надзвичайна благоліпність, а в душах чернецтва, прочан і парафіян Лаври - велика радість, адже ми маємо можливість знаходитися в домі Божої Матері разом із преподобними угодниками, які прославилися подвигами милосердя, благочестя та християнської любові.

Напередодні свята Успіння Православна Церква згадує перенесення мощей преподобного та богоносного отця нашого Феодосія, ігумена Печерського.  Разом із преподобним Антонієм преподобний Феодосій був при будівництві Великої Успенської Церкви, яка і сьогодні свідчить про особливе молитовне клопотання Божої Матері за Святу Лавру, про Її покрив, що оберігає нас на життєвих шляхах молитвами великих угодників Божих. 

Офіційний сайт Києво-Печерської Лаври
 
Переглядів: 727 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz