MENU
Головна » 2009 » Липень » 14 » «Давайте будемо просто чемними людьми, не ганьбімо Україну та її народ!»
14:17
«Давайте будемо просто чемними людьми, не ганьбімо Україну та її народ!»
«Давайте будемо просто чемними людьми, не ганьбімо Україну та її народ!» — архієпископ Августин закликав народних депутатів не допускати провокацій напередодні візиту Патріарха Кирила в Україну
 

У своєму зверненні до народних депутатів Верховної Ради України, опублікованому сьогодні на офіційному сайті Української Православної Церкви, Повноважний представник Предстоятеля УПЦ у Верховній Раді архієпископ Львівський і Галицький Августин наголошує, що звернутися до народних обранців нині його «спонукають обставини, пов'язані з майбутнім візитом в Україну Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила».

«Знаю, що далеко не всім народним депутатам і політикам до душі візит в Україну Предстоятеля Руської Православної Церкви, - зазначає владика Августин. - Мені добре відомо, що серед українських парламентарів є особи, які належать до релігійних конфесій і організацій, недружньо налаштованих щодо Московського Патріархату. Є й такі політики, котрі, будучи в цілому людьми нерелігійними, все ж схильні екстраполювати складні політичні стосунки, які склалися на сьогодні між Україною і Росією, на церковне життя, і з цієї причини також негативно ставляться до приїзду Патріарха в Україну».

Зазначаючи, що для нього є неприйнятною така позиція, архієпископ Августин водночас наголошує, що «готовий із розумінням поставитися до неї за однієї умови: це повинно залишатися саме політичною позицією, а не трансформуватися в провокації, політичне хамство чи інші образливі форми поведінки».

  У своєму зверненні владика нагадує народним депутатам, що вони є не лише політиками з конкретними, притаманними кожному поглядами і переконаннями. «У Верховній Раді ви представляєте народ України, - відзначає архієпископ Августин. - Ви, політична еліта країни, у свідомості всього світу ототожнюєтесь з українським народом, його свідомістю і культурою. Дивлячись на вас, на ваші дії, прислухаючись до ваших слів, світове співтовариство робить висновки про весь народ України».

  Сьогодні, на жаль, через певних політичних діячів Україна в очах світового співтовариства має не дуже гарну репутацію. Світ бачить нескінченні конфлікти між різними політичними силами, які ведуться вже не на рівні політичної боротьби, а як дріб'язкові спроби якомога більше «насолити» один одному.

«Мені б дуже не хотілося, щоб на репутацію України негативно вплинули слова і речі, які, у зв'язку із перебуванням Патріарха Кирила в Україні, дали б привід думати про нас як про людей, що нездатні дотримуватися елементарної пристойності і виявляти гідну, належну гостинність. Адже тоді пляма буде не на політиках-екстремістах, а на цілому українському народові. І це буде вдвічі образливо і несправедливо: адже хто, як не Україна, віками славиться саме своїм братолюбством і гостинністю!» - йдеться у зверненні.

«Я не закликаю всіх вас, без винятку, раптом полюбити Патріарха Кирила! - говорить архієпископ Августин. - Я лише прошу вас і ваші політичні сили поставитися до візиту Патріарха Московського і всієї Русі, виходячи не з власних політичних симпатій і антипатій чи свого суб'єктивного розуміння церковної ситуації в Україні, але лише з одного прагнення - не ганьбити Україну і її народ. Давайте просто будемо чемними людьми!»

Наостанок Повноважний представник звернувся до народних депутатів з проханням закликати всіх, хто їх підтримує, хто поділяє їхні політичні погляди та належить до партій і блоків, не допускати провокацій, утриматися від проявів екстремізму й нетерпимості.

«Давайте продемонструємо, що Україна є  цивілізованою державою, яка населена гостинним народом», - підсумував владика.
 
Переглядів: 711 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz