MENU
Головна » 2009 » Червень » 1 » Україна попрощалася зі святителем Спиридоном, Середземноморським Чудотворцем
14:53
Україна попрощалася зі святителем Спиридоном, Середземноморським Чудотворцем
 
29 травня після триденного перебування в Запорізькій єпархії УПЦ мощі святителя Спиридона Триміфунтського літаком було доставлено назад до Греції - острів Керкіру. За попередніми даними, в Запоріжжі святині вклонилося понад 50 тисяч віруючих, які прибули до єпархії з Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей.

Мощі святителя Спиридона прибули до Києва 26 квітня, коли Православна Церква молитовно відзначала день пам'яті апостола Фоми й святкувала Антипасху.

Напередодні прибуття святині в Україну Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 25 березня в Києво-Печерській Лаврі висловив подяку Священному Синоду Елладської Православної Церкви й особисто Блаженнішому Архієпископові Афінському та всієї Еллади Ієронімові II, а також митрополитові Керкірському, Пакському та Диапонтійських островів Нектарію за надану можливість привезення в Україну чесних мощей святителя Спиридона Триміфунтського. Також було затверджено офіційний графік перебування святині в Україні.

У неділю, 26 квітня, віруючі та братія Києво-Печерської Лаври урочисто зустріли мощі святителя Спиридона Триміфунтського.

27 квітня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (корпус №25) відбулася прес-конференція з нагоди прибуття з Греції в Україну мощей одного з найбільш шанованих святих Православ'я - святителя Спиридона Триміфунтського. Захід відбувся за участю Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополита Керкірського, Пакського та Диапонтійських островів Нектарія, намісника Києво-Печерської Лаври архієпископа Вишгородського Павла та посла Греції в Україні Хариса Димитріу.

Упродовж тижня, з 26 квітня по 3 травня, святиня перебувала в Києво-Печерській Лаврі. У неділю Жон-Мироносиць, 3 травня, намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Павел відслужив молебень святителеві Спиридону, після чого раку з мощами угодника Божого перевезли до храму на честь Усіх Святих, що в парку будівництва кафедрального собору Воскресіння Христового (Залізничне шосе, 3). 10 травня, після тижневого перебування мощей святителя й чудотворця Спиридона в храмі на честь Усіх Святих, святиня вирушила в подорож містами України.

За весь період перебування святині в столиці їй вклонилося понад 300 тисяч віруючих.

Відповідно до графіку перебування в Україні, чесну десницю святителя Спиридона Триміфунтського грецька делегація провезла по 11 містах нашої країни. 10-11 травня ковчег зі святинею перебував у Рівненській єпархії, 11-13 травня - у Волинській, 13-14 травня - в Тернопільській, 14-16 травня - у Чернівцях, 16-18 травня - у Вінницькій єпархії, 18-20 травня - у Миколаєві, 20-22 травня - в Сімферополі, 23-24 травня - в Луганську та Алчевську, 24-26 травня - в Донецьку й Маріуполі, 26-28 травня - в Запоріжжі.

Усього, за приблизними підрахунками, святині в нашій країні вклонилися близько 800 тисяч осіб.
 
 
ПОДИВИТИСЯ ФІЛЬМ
Покровитель Средиземноморья . Святитель Спиридон, Тримифунтский Чудотворец
 
Переглядів: 869 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz