MENU
Головна » 2009 » Травень » 18 » 18 травня – день ікони Божої Матері «Неупиваемая чаша»
17:54
18 травня – день ікони Божої Матері «Неупиваемая чаша»
 
Днесь притецем вернии к Божественному и пречудному образу Пресвятыя Богоматери, напояющей верных сердца небесною Неупиваемою Чашею Своего милосердия и людем верным чудеса показующей. Яже мы видяще и слышаще духовно празднуем и тепле вопием: Владычице премилостивая, исцели наша недуги и страсти молящи Сына Твоего Христа Бога нашего спасти души наша.
Тропар перед іконою Пресвятої Богородиці «Неупиваемая чаша»

Сьогодні Православна Церква відзначає свято ікони Божої Матері «Неупиваемая чаша». Ця ікона відома у всьому православному світі тим, що ті, що моляться перед нею, одержують благодатну допомогу Богородиці в боротьбі з пристрастю до алкоголю і наркотиків.

Явлення першообразу ікони Божої Матері «Неупиваемая Чаша» відбулося у 1878 році. Один селянин Тульської губернії - відставний солдат - був одержимий пристрастю пияцтва. Він пропивав усі гроші й дійшов до жебрацького стану. Від непомірного пияцтва у нього відмовили ноги, але він продовжував пити. І ось одного разу він побачив незвичайний сон. Перед ним з'явився старець-схимник і сказав: «Йди в місто Серпухов у монастир Владичиці Богородиці. Там є ікона Божої Матері «Неупиваемая Чаша», відслужи перед нею молебень і будеш здоровий душею і тілом».

Не володіючи ногами, не маючи сторонньої допомоги, без грошей, селянин не ризикнув вирушити у подорож. Старець з'явився йому знову, але той все ще не наважувався виконати почуте. Тоді старець з'явився йому утретє і вже настільки грізно наказав виконати веління, що нещасний п'яниця негайно на колінах поповз до монастиря.

У монастирі він розповів про свої сновидіння і попросив відслужити молебень. Але ніхто в монастирі не знав ікони Божої Матері з такою назвою. І переглянувши безліч образів, ченці нарешті звернули увагу на ікону, що висіла у проході з соборного храму в ризницю. Яке ж було здивування всіх, коли на зворотному боці ікони дійсно побачили напис: «Неупиваемая Чаша»! Селянин упізнав у старцеві, що з'являвся йому, старця Варлаама - будівника цього монастиря.

Новообрітенний образ був перенесений у храм і перед ним відслужили молебень. З Серпухову селянин повертався абсолютно здоровим. Він одержав не тільки зцілення хворих ніг, найголовніше - він перестав відчувати непереборну тягу до згубної чаші вина.
Скоро ця блага звістка вийшла за стіни обителі, і до новоявленого образу почали стікатися безліч богомольців. Одержимі пристрастю пияцтва, їх рідні і близькі прагнули піднести свої молитви до Богоматері про зцілення від недуги, і багато хто приходив вже для того, щоб подякувати Владичиці за надану їм милість.
 
Переглядів: 1618 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
avatar
1
1 Олександр • 23:35, 18.05.2009
18 травня – день ікони Божої Матері «Невипивана чаша» - з яких це пір перекладаються назви ікон на українську мову.......? По текстурній граматиці, якщо йде посилання на назву, то назва не перекладається....! Краще було б "Неупиваемая чаша" або "Неупіваємая чаша" (просто зміна букв, а читання те саме). angry angry angry
avatar
1
2 pruxod • 08:06, 19.05.2009
Дякуємо за коментар. Навіть згідні з Вами.
Просимо звернути увагу, що матеріал взято з сайту http://orthodoxy.org.ua/
Назву виправляємо!!!
avatar

Сайт створено у системі uCoz