MENU
Головна » 2009 » Травень » 4 » В столиці продовжується перебування чудотворних мощів святителя Спиридона
19:46
В столиці продовжується перебування чудотворних мощів святителя Спиридона
 
З 26 квітня в столиці України перебувають мощі незрівняного православного святого святителя Спиридона Тримифунтського, який ще за своє життя був відомий великим угодництвом в очах Божих, та скорим помічником в життєвих негараздах. Безпосередньо в самій столиці святиня спочатку перебувала на території колиски руського чернецтва Києво – Печерській Лаврі, де жителі міста, області та прочани з інших регіонів держави, а також близького порубіжжя мали змогу доторкнутися до великої святині православного Сходу.
3 травня, по обіді мощі святого Сприридона були перенесені до місця будівництва майбутнього Воскресенського кафедрального собору. На місці святиню зустрічав Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир, митрополит Керкірський, Пакський і Діапонтійських островів Нектарій, а також єпископ Переяслав – Хмельницький Олександр, архієпископ Вишгородський, намісник Києво – Печерської Лаври Павел та архієпископ Чернігівський та Новгород – Сіверський Амвросій.
За благословенням Престоятеля УПЦ був звершений акафіст та вечірнє бого служіння на честь святого в якому приймали участь благочинні Київської єпархії а також безліч прочан.
В забезпеченні порядку та допомозі прочанам приймає участь сестринство на честь великомучениці Елізавети Свято – Михайлівського храму (настоятель Протоієрей Роман Барановський).
Як стало відомо зі слів кліриків Храму Всіх Святих , в якому перебуває святиня, лише за одну добу мощам поклонилось вже понад 5000 чоловік.
Весь час в храмі відбуваються служби присвячені святителелю Спиридону, очолювані кліриками храму та міста.
На теренах України мощі будуть перебувати до 26 травня включно. З 10 травня мощі святого Спиридона вирушать до західних єпархій. По маршруту: Рівне, Луцьк, Тернопіль, Чернівці, Вінниця.
Переглядів: 682 | Додав: pruxod | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz