MENU
Головна » 2009 » Березень » 26 » Уряд поліпшив умови для підприємницької діяльності осіб, що відмовились від ідентифікаційного коду
14:38
Уряд поліпшив умови для підприємницької діяльності осіб, що відмовились від ідентифікаційного коду
З метою зменшення впливу наслідків світової фінансово-економічної кризи на рівень життя та соціального захисту громадян України – підприємців Уряд надав роз’яснення щодо застосування законодавства фізичними особами, які провадять підприємницьку діяльність за межами України. Окрім іншого, в документі наводяться особливості щодо підприємницької діяльності фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання офіційно відмовилися від присвоєння ідентифікаційного номера, – повідомляє Інститут релігійної свободи.
Постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року № 236 було надано роз’яснення щодо особливостей застосування в умовах світової фінансово-економічної кризи окремих норм Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» від 3.07.1998 року № 727 для фізичних осіб, які провадять підприємницьку діяльність за межами України.
Відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» фізична особа, що має намір стати підприємцем і провадити підприємницьку діяльність за межами України, повинна подати державному реєстратору за місцем свого проживання в Україні документи для реєстрації у якості суб’єкта підприємницької діяльності.
Проте, у згаданій постанові Уряду зазначається, що для проведення державної реєстрації фізична особа, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася від присвоєння ідентифікаційного номера, офіційно повідомила про це відповідні державні органи, має відмітку у паспорті та намір стати підприємцем, виключно особисто повинна подати державному реєстратору наступні документи: 1) заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця; та 2) документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації підприємця. При цьому державному реєстратору забороняється вимагати додаткові документи для проведення державної реєстрації.
Раніше повідомлялось, що 17 березня 2009 року Верховна Рада України відхилила законопроект про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо права здійснювати підприємницьку діяльність без ідентифікаційного номера (реєстр. № 2715) з тієї причини, що він може створити проблеми в податковій системі країни.

www.irs.in.ua
 
Переглядів: 861 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz