MENU
Головна » 2009 » Лютий » 13 » 13 лютого – день пам’яті безсрібників мучеників Кира та Іоанна і з ними мучениць Афанасії й дочок її Феодотії, Феоктисти та Євдоксії (311)
13:18
13 лютого – день пам’яті безсрібників мучеників Кира та Іоанна і з ними мучениць Афанасії й дочок її Феодотії, Феоктисти та Євдоксії (311)
 
Коли згадуємо про святих, то, якщо ми в безпечності, - прокидаємося, якщо в безстрашності - устрашаємося.
Святитель Іоанн Златоуст
На початку 4-го століття Аравійська пустеля стала місцем проповіді святого мученика Кира. Згодом до нього приєднався воїн Іоанн. Коли ж за імператора Діоклетіана посилилося гоніння на християн, стало відомо про арешт християнки Афанасії з доньками Феодотією, Феоктистою та Євдоксією. Святі поспішили до ув'язнених. Відвідавши їх у темниці, Кир та Іоанн укріпили сповідниць у мужності перед мученицьким подвигом. Дізнавшись про це, правитель міста схопив їх і віддав на страшні тортури на очах в Афанасії та її дочок. Але жорстокість катів не похитнула їхньої мужності. Сповідниці так само стійко перенесли всі муки і були обезглавлені. Слідом за ними на тому ж місці стратили святих безсрібників Кира та Іоанна.
 
Переглядів: 919 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Kirillovs • 15:10, 23.02.2009
Бывают в жизни огорченья wink
Но это не тот случай happy
avatar

Сайт створено у системі uCoz