MENU
Головна » 2008 » Грудень » 19 » 19 грудня - день пам’яті святителя Миколая Чудотворця (IV століття). Добродійна акція церков Здолбунівського благочиння
12:31
19 грудня - день пам’яті святителя Миколая Чудотворця (IV століття). Добродійна акція церков Здолбунівського благочиння
 
Сего ради освятился еси, Николае, яко великий таинник Божия благодати.
Кондак святому
З дитинства Миколай вів святе життя, яке всіх дивувало. В юнацтві він бажав прийняти чернецтво, але Господь у видінні заборонив йому, вказавши, що він має послужити людям. Справді, обраний Божим промислом єпископом міста Міри в Лікії, святий прославився наверненням багатьох людей до Христа та мудрим керуванням паствою. Під час гонінь імператора Діоклетіана святителя Миколая було ув'язнено, та з приходом до влади Костянтина він повертається до пастви. Хоча святий не лишив після себе ніяких письменницьких праць, саме його святе життя та чисельна кількість чудес пов'язаних із ним свідчить: це була людина великої святості.
 
 
З благословіння благочинного Здолбунівського району до дня святителя Миколая парафії Здолбунівського благочиння подарували дітям Мізоцької школи-інтернату прекрасні величезні вазони, які будуть виставлені у нещодавно відремонтованому навчальному корпусі школи.
Також всі працівники та учні школи-інтернату, що мають ім’я Микола, отримали в подарунок ікони святителя Миколая.
У добродійній акції взяли участь Свято-Катеринівська парафія м. Здолбунів (настоятель протоієрей Юрій Шевчук), свято-Михайлівська парафія с. Здовбиця (настоятель протоієрей Миколай Климчук), свято-Різдво-Богородична парафія с. Білашів (настоятель ієрей Василій Ярошик) та свято-Різдво-Богородична парафія смт. Мізоч (настоятель протоієрей Олександр Карпюк).
Переглядів: 771 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz